Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

3×3-koriksen historialliset mitalit ratkaistu – Latvia ylsi kultaan

Latvia juhli 3x3-koripallon olympiakultaa
AOP

3×3-koripallo sai historian ensimmäiset olympiamitalistinsa. Kolmella kolmea vastaan pelattava laji on Tokiossa ensimmäistä kertaa mukana olympialaisissa. Ensimmäinen kulta jaettiin naisissa Yhdysvalloille. Miesten puolella ei Yhdysvaltojen tuttua dominointia nähty, vaan kultamitalistiksi kruunattiin Latvia.

Finaalissa Latvia voitti Venäjän olympiaurheilijat pistein 21-18. Venäjä johti peliä lähes viimeiselle minuutille asti, mutta pieni nukahdus puolustuksessa maksoi joukkueelle kultamitalin. Kun pelaamatta oli alle kaksi minuuttia, Latvia pussitti kahden pisteen heiton ja siirtyi 18-17 johtoon. Venäjä tuli vielä tasoihin, mutta Latvia onnistui heittämään vielä yhden ja kahden pisteen heitot, jotka sinetöivät olympiakullan.

Latvian historiallisessa kultajoukkueessa pelasivat Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Agnis Cavaris sekä Edgars Krūmiņš. Lasmanis nousi joukkueen voittohahmoksi heittämällä pelissä kymmenen pistettä, mukaan lukien voiton sinetöineen kahden pisteen heiton.

Yksi lajin mahtimaista ja kenties suurin kultasuosikki ennen finaalipäivää oli Serbia, joka komeilee myös FIBA:n rankingin ensimmäisellä sijalla. Serbia eteni puhtaalla pelillä häviämättä otteluakaan aina välieriin asti, jossa tuli shokkitapio Venäjälle.

– En oikein tiedä mitä sanoisin, pettymys, vaikea tappio. Emme koskaan ole hävinneet tällä tavalla, Serbian Dejan Majstorović kommentoi tappiota B92-uutissivuston mukaan.

Yllättävästä tappiostaan huolimatta Serbia nappasi kirkkaasti pronssia lyömällä pronssiottelussa Belgian pistein 21-10.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo