Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

We deliver -rahasto jakaa arvokasta rahallista tukea koripallojunioreille

Ari Tammivaara toimitusjohtaja Koripalloliitto
AOP

We deliver -rahasto perustettiin muutama vuosi sitten yhdessä Suomen Koripalloliiton ja PostNord Oy:n toimesta. Sen toimenkuva on tukea suomalaista koripallojunioritoimintaa rahallisesti.

Suomen Koripalloliitto Ry:n toimitusjohtaja Ari Tammivaara kertoo We deliver -rahaston taustalla olevan jalon periaatteen.

– Se on yhdessä PostNord Oy:n, Koripallosäätiö Sr:n ja Suomen Koripalloliitto Ry:n kanssa perustettu rahasto. Se perustettiin muutama vuosi sitten ja sen tarkoituksena on tukea vähävaraisten lasten harrastustoimintaa. Tukea voi hakea esimerkiksi seuran kausimaksuihin, uusien koripallovarusteiden hankkimiseen tai pelaajan turnausmatkoihin sekä harjoitusleirien kustannuksiin.

– Hakijat ovat yksityishenkilöitä. Isoina asioina tässä ovat nyt nämä seurojen kausimaksut, kun ne syksyllä taas tulevat. Sitä kautta saadaan hyvää kiertämään. Kun seurat saavat lisää harrastajia, niin sitä kautta ne saavat myös lisää toimintamaksuja. Toivon mukaan tämä näkyy myös seurojen taloudessa. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, Tammivaara kertoo hakijakunnasta.

Tuki on kausikohtainen, ja sitä voi hakea kaksi kertaa kauden aikana. Yhteensä tukea voi saada enintään 500 euroa per alkava koripallokausi. Tuen saaminen edellyttää vaadittavien lisätietojen antamista, ja hakijoiden saatavilla olevat taustatiedot tarkistetaan. Tammivaaran mukaan lapset ja nuoret ovat kärsineet kohtuuttomasti koronan aikana.

– Nyt kun tiedetään, millaisessa tilanteessa ollaan oltu 1,5 vuotta, niin se on näkemykseni mukaan lasten ja nuorten harrastamista ollaan epäreilusti rajoitettu ja hankaloitettu. Se tiedetään, että ne lapset ja nuoret, jotka eivät olleet vielä kiinnittyneet harrastukseen koronan alussa, niin nyt olisi paikka saada heidät uudestaan innostumaan.

– Sen takia haluamme, että ei ainakaan sen takia, mitä me pystymme tekemään niillä välineillä, joita meillä on, jäisi ainakaan rahasta kiinni. Sen takia panostimme tähän kierrokseen enemmän. Koripalloliitto lähti isolla panostuksella mukaan ja sitten teimme hakukierroksen. Haimme koripalloihmisiltä ja koripallomyönteisiltä yrityksiltä rahoitusta, Tammivaara taustoittaa.

Rahanhakukierrokselle asetettiin kova rahallinen tavoite, mutta se saavutettiin ja nyt isot pyörät on jo laitettu pyörimään.

– Laitoimme tavoitteeksi 100 000 euroa ja se meillä nyt on. Nyt on hakukierros käynnissä ja toivomme tietysti, että tulee paljon hakemuksia ja saamme harrastajia liikkeelle syksyllä.

Tammivaara alleviivaa myös sitä, että lasten ja nuorten harrastamista tukemalla pystytään ehkäisemään syrjäytymistä ja muita ikäviä lieveilmiöitä.

– On ihan selvää, että esimerkiksi minunkaltaiselleni viisikymppiselle yksi vuosi elämässä on ihan eri asia kuin yksi vuosi kymmenvuotiaille. Se ero on merkittävä.

Vääränlainen kierre täytyy pysäyttää heti, kun mahdollista.

– Se on kierre väärään suuntaan. Se harrastus voisi olla kierre toiseen suuntaan. Se vaikuttaa fyysiseen terveyteen, se vaikuttaa psyykkiseen hyvään oloon ja muuhun sellaiseen. Saa uusia kavereita ja lähtee pyörimään toiseen suuntaan.

– Sen takia ollaan nyt todella isojen asioiden äärellä. Yhteiskunta keskustelee tällä hetkellä, että koulut aloitetaan lähiopetuksena. Totta kai lähdemme siitä, että myös harrastukset alkavat lähitoimintana ja päästään myös sitä kautta integroitumaan mukaan toimintaan.

Mukana useita eri lahjoittajia

We deliveriin on tullut sijoituksia usealta eri taholta. Osa niistä haluaa pysyä nimettöminä, mutta Tammivaara kertoo myös muutamista julkisista nimistä. Koripalloliitossa ollaan tilanteesta ylpeitä ja tyytyväisiä ja toivona on, että rahat menevät oikeaan tarkoitukseen.

– Isoimmat yksityiset sijoittavat tahtovat pysyä anonyymeinä. Yrityksistä PostNord on iso lahjoittaja ja Koripallosäätiöllä on iso panos. Sitten on myös tämä liiton antama panos. Sitten on myös paljon yksittäisiä lahjoittajia.

Rahasto on järjestänyt jo useamman hakukierroksen olemassaolonsa aikana, mutta uudesta ei voida vielä sanoa tarkempia yksityiskohtia. Tärkeintä on hoitaa tämänhetkinen kierros laadukkaasti maaliin.

– Uusista hakukierroksista ei ole vielä tietoa. Rahan jakaminen on kaikista työllistävin homma, sillä sitä ei voi jakaa ilman kriteerejä. Tällä hetkellä meillä ihmistet pyörittävät sitä, että saadaan se oikealla tavalla haut tehtyä ja rahat jaettua ja sen jälkeen katsotaan seuraavaa vaihetta.

– Seuraava sykli riippuu koronastakin. Tämä kierros on toinen koronan aikainen kierros ja nimenomaan siihen tähdätty hanke. Katsotaan, miten homma etenee, ja tietysti aina riippuu siitäkin, saadaanko sitä rahaa kerättyä. Jahka nämä rahat on jaettu, käynnistetään jossain vaiheessa uusi kierroskin, Tammivaara kertoo.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo