Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Suomi arvottiin kovaan karsintalohkoon miesten koripallon MM-karsinnassa

Henrik Dettmann Suomi
AOP

Miesten koripallon vuoden 2023 MM-kisojen karsintalohkot arvottiin tänään. Suomi sai vastaansa Slovenian, Kroatian ja Ruotsin.

Hallitseva Euroopan mestari Slovenia, perinteinen koripallovalta Kroatia ja rakas kilpakumppani Ruotsi arvottiin tänään tiistaina Susijengin kanssa MM-karsintalohko C:hen. Suomen päävalmentaja Henrik Dettmannin mukaan kivikovassa lohkossa päivän kunnon merkitys on arvossa arvaamattomassa.

– Lohkoarvonta oli ensimmäinen onnenpyörän pyöräytys näissä karsinnoissa. Seuraava pyöräytys tulee lähempänä karsintaikkunoita, kun näemme, millä kokoonpanoilla joukkueet pelaavat. Se on osa päivän kuntoa, päävalmentaja Dettmann manasi.

Lohkon nimekkäin joukkue on syksyllä 2017 suvereenisti Euroopan mestaruuden vienyt Slovenia, jolle kysymys päivän kunnosta nousi ajankohtaiseksi vuosien 2017-19 MM-karsinnoissa, joissa joukkue jäi ilman NBA-tähtiään MM-kisojen ulkopuolelle. Saatuaan Luka Dončićin takaisin kokoonpanoonsa Slovenia jyräsi Tokion olympialaisissa mitalipeleihin asti.

Kroatia esiintyi Euroopan huipulla viimeksi 2013, jolloin se pelasi EM-mitalipeleissä. Kroatian parhaat pelaajat ansaitsevat elantoaan Slovenian nimimiehistön tavoin NBA:ssa, mikä merkitsee, että Kroatian maajoukkuekokoonpanot seurajoukkuekauden aikana ja sen ulkopuolella poikkeavat toisistaan huomattavasti.

Viimeisenä lohkoon arvottiin EM-esikarsintojen kautta karsintoihin edennyt Ruotsi. Ruotsi ei ole ollut viime vuosien arvokisoissa parhaimmillaan, mutta joukkueella on kokoonpanossaan tukku Euroliiga-veteraaneja.

– Vanha totuus kuuluu, että Euroopan tällä tasolla on ainoastaan erinomaisia joukkueita, mistä tämä lohkoarvonta oli jälleen yksi osoitus, Dettmann kommentoi.

– Se on varmaa, että fanimme pääsevät jälleen näkemään huipputason koripalloa ja ainahan Ruotsin kohtaaminen sytyttää. Toivottavasti pääsemme pelaamaan täysien kotikatsomoiden edessä.

Näin pelataan vuosien 2021–23 MM-karsinnat

MM-karsintojen alkulohkossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, eli kerran koti- ja kerran vieraskentällä. Karsinnat käynnistyvät marraskuussa pelattavassa MM-karsintaikkunassa, jonka aikana jokainen joukkue pelaa kaksi ottelua. Seuraavat kahden ottelun MM-karsintalohkot pelataan helmikuussa 2022 ja kesäkuussa 2022.

Karsintalohkon neljästä joukkueesta kolme parasta etenee MM-jatkokarsintoihin, jotka pelataan elokuussa 2022, marraskuussa 2022 ja helmikuussa 2023. Jokainen joukkue vie ensimmäisen MM-karsintavaiheen voittonsa ja tappionsa mukanaan jatkokarsintoihin. Kuuden joukkueen MM-jatkokarsintalohkon kolme parasta etenee syyskuun 2023 MM-kisoihin, jotka pelataan Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa.

Kaikki Euroopan MM-karsintalohkot

Lohko A: Serbia, Slovakia, Belgia, Latvia
Lohko B: Valko-Venäjä, Iso-Britannia, Kreikka, Turkki
Lohko C: Kroatia, Ruotsi, Suomi, Slovenia
Lohko D: Israel, Saksa, Puola, Viro
Lohko E: Ranska, Portugali, Unkari, Montenegro
Lohko F: Bosnia ja Hertsegovina, Liettua, Bulgaria, Tšekki
Lohko G: Georgia, Pohjois-Makedonia, Espanja, Ukraina
Lohko H: Venäjä, Hollanti, Islanti, Italia

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo