Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Yle: Poliisi selvittää Espoon koripallon junioriturnauksen väkivaltaista välikohtausta

koripallo
AOP

Poliisi selvittää Espoossa Opinmäen koululla koripalloturnauksessa pelaajan ja tuomarin välille syntynyttä käsikähmää.

Tapahtumaketju käynnistyi, kun koripallo-ottelun hävinnyt espoolainen vuosina 2002-2004 syntyneiden poikien joukkue rupesi käyttäytymään aggressiivisesti vastapuolen joukkuetta ja erotuomaria vastaan. Tapaus on kirjattu lievänä pahoinpitelynä. Sen käsittely etenee osallisten kuulemisena, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Anne Palonen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Asiaa selvitetään myös Koripalloliitossa. Tapaus on liiton kurinpitokäsittelyn järjestelmässä. Aggressiiviseksi käynyt joukkue on Koripalloliiton jäsen.

Maanantaina kaikille osallisille lähetettiin vastinepyynnöt, kertoo Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara.

– Sen jälkeen reagoidaan normaalisti: jos päädytään siihen, että jotain rangaistavaa on tapahtunut, siitä seuraa joko varoitus, sakko tai toimintakielto, Tammivaara sanoo.

Koripallojoukkue oli osallisena viime vuonna myös kiistassa salivuorosta nuorempien tyttöjen pesäpallojoukkueen kanssa. Tilanne johti tuolloin rikosilmoituksiin. Koripalloliitto ei ollut kyseisessä riidassa toimenpidetasona, sillä asia meni viranomaiskäsittelyyn. Toimitusjohtaja Tammivaara ei tiedä, olivatko lauantaisessa selkkauksessa osallisina samat henkilöt, kuin salivuorokiistassa.

Hänen mukaansa lauantain tapahtumisen selvittämiseen kuluu joitakin päiviä.

– Ennen kuin asia on tutkittu, emme voi päättää toimenpiteistä tai määrätä rangaistuksia. Selvyys asiaan tulee saada mahdollisimman nopeasti.

Tammivaaran mukaan tapaus on hyvin poikkeuksellinen.

– Lajin ja tapahtumien osapuolten kannalta tämä on äärimmäisen harmillista. Koripallon pitää olla kaikille turvallinen ympäristö harrastaa ja minusta meidän kaikkien täytyy yhdessä näyttää esimerkkiä siitä.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo