Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Viime kauden päätteeksi A-maajoukkueesta tippuneella Lauri Lepistöllä takanaan onnistunut kesäkausi

Lauri Lepistö
AOP

Viime talvena Suomen maastohiihtojoukkuetta Oberstdorfin MM-kisoissa ja maailmancupissa edustanut Lauri Lepistö on tyytyväinen kuluneeseen kesään. Kahteen otteeseen viime kaudella maailmancupin pisteille yltänyt ja MM-kisoissa parhaimmillaan sijalle 36 hiihtänyt Lepistö on keskittynyt kauden aikana perusharjoitteluun ja peruskestävyyden parantamiseen.

– Kesä on mennyt kyllä hyvin, ei ole oikeastaan mitään ihmeempiä painopistealueita harjoitteluun otettu, vaan ihan perusasioihin on keskitytty. Peruskestävyyteen on panostettu ja pyritty välttämään sitä, ettei menisi kesällä liian kovaa, Lepistö kertoi harjoittelustaan tulevaa talvea varten.

Kesällä 2020 Lepistö oli huippukunnossa, josta kertoo esimerkiksi Vuokatin Aatelin Racen, hiihtäjien perinteisen kesäkisan, viides sija. Viime talvena vauhdikkaan kesän jäljet eivät kuitenkaan näkyneet enää niin vahvasti nuoren hiihtäjän tekemisissä vaan tuloksena oli syksyllä iskenyt väsymys. Viime kauden virheistä on kuitenkin otettu oppia ja samoja virheitä pyritään nyt välttämään.

-Viime kaudella tuli mentyä kovaa maajoukkueen mukana ja sitten, kun vielä tuli korona-aika niin se mahdollisti keskittymisen pelkästään harjoitteluun. Kevään ylimenokausi jäi oikeastaan kokonaan pois ja se mahdollisti, että kesällä oltiin todella kovassa kunnossa. Hyvässä kunnossa tuli harjoiteltua entistä kovempaa ja se meni sitten yli, Lepistö kertasi viime kautta.

Lepistö tippui viime kauden päätteeksi hiihdon A-maajoukkueesta, vaikka hyviä suorituksia talven aikana tulikin ja hiihtäjä pääsi kokeilemaan siipiään myös arvokisoissa. Vaikka tippuminen A- maajoukkueesta ei ollut mieluinen asia, on hän pystynyt löytämään siitä hyviäkin puolia. Lepistö on kuulunut tämän harjoituskauden B-maajoukkueeseen. B-maajoukkueen leiritys on sopinut hyvin yhteen Lepistön oman harjoitussuunnitelman kanssa.

-Kyllähän se A- maajoukkueesta tippuminen ihmetytti, mutta 7+7 kokoisiin joukkueisiin valittiin parhaat yksittäiset tulokset tehneet urheilijat, joten sikäli valinta meni ihan oikein. B-maajoukkueen mukana on saatu hyviä perusleirejä tehtyä, että siihen nähden, miten hyvin kesä on mennyt ei se tippuminen (A-maajoukkueesta) ole niin tekemisessä näkynyt.

-Uskon vakaasti, että minulla on hyvä ja realistinen mahdollisuus päästä näyttämään omaa osaamistani sekä lyömään kampoihin A-maajoukkue urheilijoille.

Tähtäin Pekingissä

Tulevan talven päätavoite Lepistöllä, kuten muillakin hiihtäjillä, on Pekingin talviolympialaisissa. Olympialaisiin on aikaa noin viisi kuukautta, joten valintojen tekemiseen on vielä aikaa ja näyttöjä annetaankin pitkin alkutalvea. Lepistö odottaakin olympiapaikoista tulevan hirmuinen taistelu hiihtäjien välillä.

-Olympialaiset on ehdottomasti kauden päätavoite. Uskon, että kymmenellä kaverilla on realistiset mahdollisuudet päästä mukaan ja kun vain kuusi pääsee, niin pettyneitä tulee varmasti. Täytyy vain itse pitää huoli, että on niiden kuuden parhaan joukossa, Lepistö sanoo.

Kotimaan laduilla Lepistöllä on edessä muutosten talvi. Aiemmin kasvattajaseuraansa Kouvolan Urheilijoita edustanut Lepistö vaihtoi tulevaksi kaudeksi Ristomatti Hakolan ja Markus Vuorelan seuraksi Jämin Jänteeseen. Joukkueen tavoitteena on päästä syrjäyttämään Puijon hiihtoseura Suomen Cupin viesteissä ja Suomen mestaruus viestissä korkeimmalta korokkeelta.

-Ehdottomasti meillä on Jämin Jänteen kanssa tavoitteena Suomen cupin viesticupin voitto sekä Suomen mestaruus. Meillä on kova joukkue, kun Ristomatti ja Markus ovat ykköstykkeinä, joiden kanssa lähdetään toteuttamaan tavoitteita. Mukava on myös palata sinne missä tuli oltua Kouvolan kulta-aikoina, kun oltiin siellä korkeimmalla korokkeella ja voitettiin Suomen mestaruus.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu