Seuraa meitä:

Ralli

IL: Kalle Rovanperä riemuissaan Kreikan MM-rallivoittonsa jälkeen

Kalle Rovanperä Kreikan MM-ralli
AOP

Suomen rallitähti Kalle Rovanperä ajoi vakuuttavaan voittoon Kreikan MM-rallissa. Mies oli taiston tauottua tyytyväinen.

Kalle Rovanperän dominoiva näytös käynnistyi kunnolla lauantaina, jolloin hän karkasi Hyundain Ott Tänakilta ja tallikaveriltaan Sebastien Ogierilta. Rovanperän voittomarginaali oli lopulta 42,1 sekuntia Tänakiin. Kolmanneksi sijoittunut Ogier jäi yli minuutin päähän.

Rovanperällä oli näkemys menestyksen taustoista.

- Tämä oli yksi niistä kisoista, joka tuntui vaikealta ennen kuin tulimme tänne. Kisa ei ole ollut pitkään aikaan kalenterissa ja nyt täällä oli uudet pätkät. Muistakin kuljettajista huomasi, että pelkästä nuotista ajaminen ei ole helppoa.

- Se oli vahvuutemme tänä viikonloppuna. Olimme hyvässä vauhdissa, kun pätkät ajettiin ensimmäistä kertaa nuotista, Rovanperä kertoi.

Rovanperä on kerryttänyt menestystä jo useasta MM-rallista tällä kaudella.

- Minulla on nyt enemmän kilometrejä ja kokemusta autosta. Se on ollut tiedossa, että minulta puuttuu kokemusta. Nyt sitä on tullut lisää ja se helpottaa tilannetta, Rovanperä kertoo.

Rovanperä jatkaa pistetaulukossa neljäntenä. Eroa toisena olevaan Elfyn Evansiin on vain seitsemän pistettä. Thierry Neuville on vain pisteen päässä.

- Edessä on vaikea loppukausi, eikä tässä vaiheessa kannata miettiä sijoituksia. Yritetään jatkaa samalla tavalla viimeisissä kisoissa.

Seuraavana on vuorossa Jyväskylän MM-ralli. Kotikisa on Rovanperällekin mieluinen.

- Siinä kisassa voiton on oltava tavoitteena, sillä kisa sopii sekä minulle että autolle. Kisasta tulee kuitenkin vaikea. Hyundaillakin on vauhtia todella paljon, Rovanperä muistutti.

Lähde: Iltalehti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Ralli