Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Kansainvälinen koripalloliitto julkaisi raporttinsa Malin koripalloliiton häirintätapauksesta

Hamane Niang (keskellä) on johtanut FIBA:a pitkään.
AOP

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n puheenjohtaja Hamane Niang joutui hyllytetyksi aiemmin tänä vuonna, kun hänen kotimaansa Malin koripalloliitossa tutkittiin seksuaalisen häirinnän syytöksiä, joille Niangin kerrottiin kääntäneen selkänsä. Nyt julkaistu raportti vapautti Niangin syytöksistä.

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA vahvisti, että riippumaton raportti ei anna mitään todisteita, jotka tukevat väitteitä, joiden mukaan FIBA:n puheenjohtaja Hamane Niang tiesi tai hänen olisi pitänyt tietää Malin koripalloliiton seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tutkinta johti kuitenkin siihen, että valmentaja Amadou Bamba, valmentaja Oumar Sissoko, virkailija Hario Maiga ja Malin koripalloliiton FMBB:n puheenjohtaja Harouna Maiga asetettiin toimitsijakieltoon sen jälkeen, kun FIBA ​​oli tutkinut asiakirjat huolellisesti ja noudattanut eheyspäällikön suositusta,

Lisäksi kolme FMBB:n jäsentä asetettiin toimitsijakieltoon sen jälkeen, kun kurinpitomenettely oli aloitettu: valmentaja Fanta Diallou, pääsihteeri Seydou Maiga ja varapresidentti Amadou Traoré. FIBA:n toimivaltaiset elimet tekevät lisäpäätökset kieltojen suhteen aikanaan.

Puheenjohtaja Niang oli tyytyväinen tutkimuksen lopputulemaan.

– Tämä tutkimus on ensiarvoisen tärkeä, ja haluan ilmaista henkilökohtaisen ja ehdottoman tukeni uhreille. FIBA:n ​on asetettava syytteitä näistä rikoksista asianmukaisesti riippumattomilla menettelyillä. Eheyspäällikkö on vahvistanut viattomuuteni, jatkan nyt virallisia tehtäviäni FIBA:ssa, malilainen kommentoi.

FIBA ei suinkaan ole jäänyt toimettomaksi

Kesäkuusta lähtien FIBA ​​on ryhtynyt toimiin saatuaan tietoonsa nämä väitteet ja perusti turva- ja suojapalvelun Malin U19- ja U16 -naisjoukkueiden pelaajille. Näitä ovat olleet:

– Malissa rekrytoitiin paikallinen kumppani, joka tunnetaan heidän todellisesta osallistumisestaan ​​ihmisoikeuksiin.
– Menettelyjä on kehitty turvahäiriöistä ilmoittamiseksi.
– Koordinointi ammattimaisten sidosryhmien kanssa uhrien ja pelaajien suojelemiseksi, mukaan lukien tapauspäällikön rekrytointi sekä psykologin ja asianajotoimiston nimittäminen.
– Psykososiaalisten toimintojen ja koulutuskeskusteluryhmien järjestäminen harjoitusleirin aikana 29 pelaajalle U19- ja U16 -naisjoukkueista.
– U19- ja U16 -naisjoukkueiden pelaajien saatto ja tuki heidän matkallaan Unkariin FIBA:n naisten koripallon alle 19-vuotiaiden MM -kisoihin vuonna 2021 ja Egyptiin FIBA:n alle 16-vuotiaiden naisten Afrikan-mestaruuskisoihin.
– Suojelupalvelujen perustaminen ja tuki väärinkäytön uhreille.

Seuraavat toimenpiteet toteutetaan Malissa tulevina kuukausina nuorten ja seniorinaisten pelaajien osalta:

– Uhrien suojelun jatkaminen säännöllisellä seurannalla.
– Virkailijoiden, vapaaehtoistyöntekijöiden, valmentajien, lääkärien ja Malin koripalloliiton toimihenkilöiden koulutus lasten ja nuorten urheilijoiden suojelemisesta ja turvaamisesta urheilumaailmassa.
– Tuki FMBB:lle turvamenettelyn luomiseksi ja toimintasuunnitelman laatimiseksi, jonka tarkoituksena on varmistaa pelaajien suojelu ja turvaaminen.
– Ennaltaehkäisy ja tietoisuuden lisääminen suojelun alalla suositusten avulla, joilla vahvistetaan U16- ja U19-naispelaajien turvamenettelyjä ja laajennetaan koskemaan koripalloilijoita Malin maajoukkueiden ulkopuolella.
– Järjestetään kansallinen työpaja, johon osallistuvat urheilijat, urheilusta vastaavat Malian viranomaiset, kansalaisyhteiskunnan organisaatiot ja avainhenkilöt.

Lisäksi FIBA ​​käynnistää yhdessä pelaajien toimikunnan ja sen kumppaneiden kanssa maailmanlaajuisen pelaajien turvaamisen aloitteen, jonka tarkoituksena on kouluttaa ja suojella pelaajia väärinkäytöltä koripallossa. Aloite esitetään keskushallituksen hyväksyttäväksi marraskuussa 2021.

Koko raportti löytyy täältä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Koripallo