Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Ralli

Rallit.fi: Teemu Suninen innoissaan Hyundain tarjoamasta mahdollisuudesta rallipaluuseen

Teemu Suniselle sopimus Hyundain kanssa
AOP

Kuten aiemmin uutisoimme, rallikuski Teemu Suninen löysi M-Sportilta lähtönsä jälkeen nopeasti uuden tallipaikan Hyundain Rally2-tallista. Nyt mies säteilee tyytyväisenä asioiden saamasta käänteestä.

Teemu Suninen pääsee osallistumaan jo seuraavaan MM-ralliin Suomessa, sillä kertaa allaan Printsportin Volkswagen Polo R5. Tämän jälkeen miehen Hyundai-sopimus astuu voimaan ja Katalonian MM-ralli on Sunisen avauskisa eteläkorealaistallin Rally2-tiimin riveissä. Tallikaverina kurvailee Jari Huttunen.

Suninen on onnellinen Hyundailta saamastaan mahdollisuudesta.

– Vähän tämä tuli itsellekin yllättäen. En olisi vielä viime viikolla tätä uskonut. Hyundailta tuli yhteydenotto, ja äkkiä ajattelimme, että tämä on mahdollisuus, mihin pitää tarttua. Kataloniassa meni ilmoittautuminen kiinni aika pian yhteydenoton jälkeen, joten kohtuullisen nopeasti piti ratkaisu tehdä, Suninen kertoi Rallit.fin haastattelussa.

Päätös sopimustarjouksen hyväksymisestä syntyi nopeasti. Suninen taustajoukkoineen joutui laittamaan omaakin rahaansa kiinni projektiin, mutta se ei miestä haittaa.

– Onhan siellä taustalla WRC-tiimi ja nyt on joku reitti, mitä pitkin voi kulkea ja päästä tavoitteeseen eli takaisin WRC-autoon. Toistaiseksi on vain tämä yksi ralli sovittuna. Jatkosta tietysti keskustellaan. Varmasti, jos tulee hyviä tuloksia, voi olla oma tulevaisuus aika erinäköinen. Hienoa, että Hyundai otti yhteyttä, Suninen riemuitsee.

Yhteistyötä tallikaveri Huttusen kanssa Suninen odottaa innolla.

– Positiivisin miettein lähden Jarin tallikaveriksi. Meillä on yhteistä taustaa jo lapsuudesta, kun ajoimme toisiamme vastaan kilpaa kartingissa. Edellinen yhteistyö suomalaiskuskin eli Esapekka Lapin kanssa oli hienoa. Meillä oli yhteinen päämäärä eli eteenpäin puskeminen. Oli helppo jakaa infoa.

– Varmasti tilanne on sama Jarinkin kanssa. Jari on ainakin rehti ja suorasanainen mies, joten tuskin sieltä mitään henkisiä pelejä tulee, Suninen kertoo.

Omat haasteensa tilanteeseen tuo kuitenkin se, että nyt kolmessa peräkkäisessä MM-rallissa Sunisella on eri automalli allaan. M-Sportilla mies ajoi Fordilla, Suomessa Volkswagenilla ja Kataloniassa Hyundailla. Hän on hyvin tietoinen asiasta.

– Olen toki hyppinyt Fordin WRC2- ja WRC-auton välillä, mutta eri merkkien välillä se on hivenen erilaista. Volkswagenissa on esimerkiksi valtavan erilainen filosofia, että miten auto on Fordiin verrattuna rakennettu. Siihen pitää vain sopeutua.

– Jos katsoo esimerkiksi Nikolai Grjazinia, hän oli Volkswagenilla aina voittovauhdissa, mutta viime viikonloppuna Kreikassa hän oli vähän hukassa ensimmäisessä kisassaan Fordilla. Se kertoo siitä, että ei se ole niin yksinkertaista vaihtaa autoa. Fordin auto on niin erilainen ajettava. Näin päin eli Volkswagenin suuntaan sopeutuminen on ehkä vähän nopeampaa.

Suninen ei kanna liikaa huolta, vaikka onkin päivänselvää, että nyt mies ajaa tämän kauden ja ensi kauden tallipaikoistaan.

– Rallissa se sitten nähdään, miten hyvin on sopeuduttu. Siksi halusimme ajaa heti ensimmäiset testit Volkswagenilla, kun asia oli varmistunut. Sain vähän tuntumaa ja pääsen hauduttelemaan prosessia.

Lähde: Rallit.fi

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Ralli