Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Golf

Entinen huippugolffari Fredrik Andersson Hed on menehtynyt

Fredrik Andersson Hed entinen huippugolffari Ruotsi
AOP

Ruotsalainen Euroopan kiertueen voittaja, entinen huippugolffari Fredrik Andersson Hed on kuollut vain 49-vuotiaana syöpään.

Golffari tunnettiin alunperin Fredrik Anderssonina, mutta hän lisäsi vaimonsa Anna Hedin sukunimen omaansa, kun he menivät naimisiin vuonna 2004. Pariskunnalla oli kaksi lasta, Viggo ja Molly.

Halmstadin kaupungissa syntynyt Andersson Hed aloitti menestyksenä jo vuonna 1982, kun hän voitti juniorina turnauksen. Sen jälkeen hän oli lahjakas amatööri, joka voitti muun muassa Euroopan nuorten mestaruuden ja Ruotsin nuorten lyöntipelin mestaruuden vuonna 1990.

Hän nautti joukkueen menestyksestä kaksi vuotta myöhemmin ja voitti Ruotsille Euroopan nuorten joukkuemestaruuden, ja edusti samana vuonna jälleen maataan Eisenhower Trophyssä yhdessä Max Anglertin, Rickard Strongertin ja tulevan Ryder Cup -pelaajan Niclas Fasthin kanssa.

Siirryttyään ammattilaiseksi hän menestyi European Challenge Tourilla ja voitti vuoden 2003 Toyota PGA -mestaruuden. Hän lisäsi toisen Challenge Tourin tittelin Le Touquet’ssa seitsemän vuotta myöhemmin taistellessaan vakiinnuttaakseen asemansa Euroopan kiertueella.

Kova työ ja sinnikkyys kannatti vuonna 2010, kun hän sinetöi 245. European Tour -esiintymisellään Italian Openin voiton pitäen kiinni yhden lyönnin johdostaan, kun englantilainen David Horsey kavensi kuuden lyönnin johdon yhteen lyöntiin.

Se osoittautuisi Andersson Hedin menestyksekkäimmäksi kaudeksi Euroopan kiertueella, sillä hän saavutti 22. sijan arvostetussa BMW PGA Championshipissä ja viisi muuta top 10 -sijoitusta.

Seuraavana vuonna Andersson Hed edusti Eurooppaa Royal Trophy -kilpailussa, kun kapteeni Colin Montgomerien joukkue voitti Aasian 9-7. Lisäksi hän muun muassa sijoittui toiseksi vuoden 2011 Scottish Openissa ja sekä Omega European Mastersissa että Hong Kong Openissa vuonna 2012. Hän jäi eläkkeelle golfista vuonna 2015 358 European Tour -kilpailun jälkeen.

European Tourin operatiivinen johtaja Keith Waters jakoi surunosoituksen kiertueen kotisivuilla.

– Lähetän Euroopan kiertueen puolesta syvimmät osanottomme Fredrikin perheelle ja ystäville, erityisesti hänen vaimolleen Annalle ja lapsilleen Viggolle ja Mollylle. On aina uskomattoman surullista, kun menetämme European Tour -perheen jäsenen, eikä koskaan sen enempää kuin Fredrikin kaltaisen tapauksessa, joka vietiin aivan liian aikaisin.

Waters kertoi tunteneensa ruotsalaisen hyvin.

– Fredrikiä rakastettiin paljon golfmaailmassa ja sen ulkopuolella, etenkin skandinaavisten pelaajien ja henkilökunnan keskuudessa, niin menneiden kuin nykyistenkin joukossa. Sydämemme ulottuu heidän puoleensa tällä uskomattoman surullisella hetkellä.

– Minulla oli ilo tuntea Fredrik, mutta niillekin, jotka eivät sitä tienneet, yhdellä vilkaisulla hänen uransa tilastoihin korostuu hänen vahvuutensa ja sitkeytensä sekä todella upeita hetkiä yksilönä ja arvostettuna joukkuetoverina. Toivon, että hänen läheiset lohduttavat noita ihania muistoja ja iloa, jonka hän toi niin monille golfkentällä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Golf