Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

LS: Entinen koripallovalmentaja ja -toimija Heikki Wala on menehtynyt

koripallo
AOP

Uusikaupunkilainen koripallon suurvaikuttaja Heikki Wala kuoli maanantain ja tiistain välisenä yönä. Hän oli kuollessaan 73-vuotias.

Heikki Walaa voidaan pitää Uudenkaupungin koripallon isänä, sillä vuonna 1974 hän aloitti johdetun koripallotoiminnan kaupungin nuorten parissa sekä miesten koripallotoiminnan. Vuonna 1983 hän siirtyi Uudenkaupungin Urheilijoiden (nykyinen UU-Korihait) toiminnanjohtajaksi ja vuonna 1984 edustusjoukkueen päävalmentajaksi, missä tehtävässä hän jatkoi kevääseen 1994 saakka.

Päävalmentajakausiensa jälkeen hän toimi vielä lyhyen ajan päävalmentajana kaudella 1996-1997. Walan päävalmentajakaudella UU saavutti SM-pronssia vuosina 1985, 1987 ja 1992. Kirkkaimmat mitalit eli kultaiset uusikaupunkilaisten kaulaan ripustettiin vuonna 1990. Lisäksi menestystä tuli Suomen cupissa, jossa UU saavutti Walan johdolla hopeaa vuonna 1987 ja mestaruuden 1986 ja 1988.

UU pääsi pelaamaan myös kansainvälisiä pelejä Korać Cupissa ja Saporta Cupissa.

Vuonna 1999 Wala lähti kansainvälisiin rauhanturvaaja- ja avustustehtäviin. Wala toimi myös yhteiskunnallisissa tehtävissä. Hänet valittiin vielä viime kesän kuntavaaleissa jatkamaan Uudenkaupungin kaupunginvaltuustossa. Hän johti pitkään myös kaupunginhallitusta.

Lähde: Länsi-Suomi

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo