Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Koripalloliitto julkaisi korona-ohjeet ottelu- ja harjoitustapahtumiin kokoontumisrajoitusten aikana

koripallo
AOP

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten sekä urheilutapahtumien järjestämistä korona-pandemian aikana. Rajoitusten vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön korona-passin tarkastamisen kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä.

Yleisötilaisuuksia koskeva päätös kohdistuu vain yleisöön, ei henkilökuntaan, esiintyjiin tai esimerkiksi koripallo-otteluiden pelaajiin eikä muihin ottelutoimijoihin. Ottelutapahtumat, sarjatasosta riippumatta ollessaan yleisölle avoimia, ovat yleisötilaisuuksia, joissa korona-passin tarkastaminen koskee vain yleisöä.

Ottelutoimijat, joita ei lasketa tarkastuksen piiriin, ovat pelaajat, valmentajat, erotuomarit, toimitsijat sekä muut ottelutapahtuman järjestämiseen sarjamääräyksissä mainitut välttämättömät toimijat. Ohjeessa todetaan, että on huomattava kuitenkin, että mikäli usean joukkueen turnaukseen osallistuvien joukkueiden pelaajia on katsomossa, lasketaan heidät yleisöksi, ja heidän tulee esittää korona-passit.

Korona-passia ei edellytetä tapahtumapaikan eikä tapahtumajärjestäjän työsuhteessa olevilta työntekijöiltä.

Harjoitustapahtumissa korona-passin käyttöä edellytetään kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä. Korona-passia ei voi kysyä alle 16-vuotiaalta. Harjoitustapahtumien piiriin ei lasketa niiden joukkueiden toimintaa, joka perustuu voimassa olevaan sarjalisenssisopimukseen seuran ja Suomen Koripalloliitto Ry:n kesken.

Korona-passi tarkistetaan jokaisen tapahtuman yhteydessä, mihin kohdistuu aluehallintoviraston asettama rajoitus ja järjestäjä on valinnut käyttävänsä korona-passia. Korona-passin tarkistuksen suorittaa tapahtuman järjestävä taho. Korona-passeista ei saa tietosuojan vuoksi pitää mitään listaa ja tietojen kerääminen on laitonta.

Koripalloliitto antoi myös muita toimintaohjeita.

– Korona-passin lukijasovellus on nimeltään Koronatodistuksen lukija ja sen on ladattavissa sovelluskaupoista sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmille.
– Koripalloliitto suosittelee, että seura tekee yhteisen päätöksen toimintatavoista ja julkaisee sen omilla nettisivuilla sekä muissa viestintäkanavissaan.
– Järjestävän joukkueen on tiedotettava ottelu-/turnaustapahtumaan saapuvia joukkueita viimeistään kaksi vuorokautta ennen tapahtumaa siitä, mikä toimintamalli joukkueen järjestämissä otteluissa on käytössä.
– Saavutaan paikalle vain terveinä, huolehditaan hyvästä käsihygieniasta sekä käytetään kasvomaskia sisätiloissa THL:n suositusten mukaisesti.
– Ottelu- ja turnaustapahtumissa mahdollisuuksien mukaan joukkueille on järjestettävä omat pukuhuonetilat taikka pukuhuoneiden käyttöä tulee porrastaa. Ottelutoimijoiden ja yleisön välistä kohtaamisia tulee rajoittaa.
– Kaikessa toiminnassa tulee noudattaa Suomen Olympiakomitean korona-ohjeita. Lisäksi aikuisten huippu- ja kilpakoripallosarjoisssa on noudatettava voimassa olevaa Koronamanuaalia.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo