Seuraa meitä:

Formula 1

Motorsport: F1 julkaisi merkittäviä sääntöuudistuksia juuri kauden avauskisan alla

Max Verstappen Lewis Hamilton kolari Italian GP
AOP

Formula 1 on yhdysvaltalaisen Motorsport-median mukaan tehnyt useita erilaisia sääntömuutoksia uuden F1-kauden alla. Muun muassa kiisteltyyn turva-autosääntöön on koskettu.

Turva-autosäännöt nostattivat suuren kohun Formula 1:n kauden 2021 päätösosakilpailussa, kun niiden katsottiin suosineen MM-tittelin napannutta Red Bullin Max Verstappenia. Verstappenin katsottiin päässeen niiden ansiosta haastamaan Lewis Hamiltonin tuoreilla renkailla ja lopputulos on historiaa.

Aikaisemmin turva-autosäännöissä luki, että mikä tahansa kierroksella ohitettu auto voidaan laskea kilpailun johtajan ohi turva-auton ollessa radalla. Verstappenin ja Hamiltonin kohutilanteen jälkeen kiisteltiin mikä tahansa -sanaparin mahdollisesti moniselitteisestä merkityksestä.

Kansainvälinen autoliitto FIA keskusteli säännöstä F1-tallien kanssa ja muokkasi sääntöä niin, että nyt kaikki kierroksella ohitetut autot on päästettävä kärkiauton ohi, jos sen katsotaan olevan turvallista.

– Jos kilpailunjohtaja katsoo sen turvalliseksi ja viesti “LAPPED CARS MAY OVERTAKE” on lähetetty kaikille virallista viestijärjestelmää käyttäville kilpailijoille, kaikki johtajan kierroksella ohittamat autot vaaditaan ohittamaan kärkikierroksella olevat autot ja turva-auto, artikla 55.13:ssa todetaan.

Myös useita muita sääntömuutoksia

F1 julkaisi Motorsportin mukaan myös useita muita sääntömuutoksia. Yksi niistä on, että kuljettajien on pysyttävä ajohaalareissaan kilpailun jälkeisiä juhlia varten.

– Podium-seremonian ja kilpailun jälkeisen haastattelumenettelyn ajan kilpailun ensimmäiselle, toiselle ja kolmannelle sijalle ajaneet kuljettajat saavat pysyä pukeutuneena vain ajopukuihinsa, kaulaan asti suljettuina, ei avattuna vyötärölle asti.

Toinen uudistus koski mediakäytäntöjä.

– TV-haastattelupistehaastattelujen ja FIA:n kilpailun jälkeisen lehdistötilaisuuden ajan kaikkien kuljettajien on pysyttävä pukeutuneena vain oman tallinsa asuun.

Myös kilpailun jälkeisiin parc fermé -sääntöihin tehtiin tarkennus. Tämä juontaa juurensa Verstappenin viime kaudella saamaan sanktioon Hamiltonin autoon koskemisesta parc fermé -alueella.

– Kuljettajat eivät saa millään tavalla häiritä parc fermé -protokollia, uudessa säännössä sanotaan.

Myös syystä tai toisesta lyhennettyjen kilpailujen pistejakotaulukoihin tehtiin muutos.

– Kilpailuissa, jotka pysähtyvät 50-75 prosentin kohdalle kilpailun kokonaiskestosta, neljännen sijan pistemäärä on muuttunut yhdeksästä kymmeneen pisteeseen ja seitsemännen sijan pisteet viidestä neljään pisteeseen. Koko pistejakauma on nyt 19-14-12-10-8-6-4-3-2-1.

Lisäksi punaisten lippujen vaikutusajan jälkeiseen toimintaan on tehty tarkennus. Nyt kun lippuja lakataan heiluttamasta, talleille ilmoitetaan vähintään minuutin varoitusajalla siitä, jatketaanko kisaa paikaltaan tapahtuvalla vai lentävällä lähdöllä. Tämä tapahtuu ennen kuin annetaan signaali autojen poistumisesta varikolta. Aikaisemmin tätä aikaa ei oltu määritelty.

Lähde: Motorsport

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Formula 1