Seuraa meitä:

Formula 1

Saudi-Arabian F1 GP:n kisaorganisaatio pyrkii vakuuttamaan lajiväkeä edelleen: “Olemme avoimia keskusteluille”

Abdulaziz Bin Turki Al-Faisal urheiluministeri Saudi-Arabia
AOP

Formula 1:n Saudi-Arabian GP oli täynnä draamaa myös kisan ulkopuolella, kun paikallisten huthi-kapinallisten ohjusisku osui öljylaitokseen vajaan 20 kilometrin päässä Jeddah Corniche Circuitista. Nyt paikallishallinto yrittää edelleen vakuutella urheilumaailmaa kisaamisen turvallisuudesta.

Huthi-kapinallisten tekemä isku aiheutti suurta huolta Formula 1 -väen riveissä ja tallit, kuljettajat ja kisaorganisaatio palaveerasivatkin asiasta tuntikausia. Lopulta kisa päätettiin ajaa soraäänistä huolimatta, eikä enempää välikohtauksia nähty.

F1 tiedotti jo aiemmin, ettei se tule purkamaan saudiarabialaisten sopimusta kesken sopimuskauden. Myös Saudi-Arabian urheiluministeri Abdulaziz Bin Turki Al-Faisal painotti, että kisatapahtuma säilyy ennallaan ja että kisaorganisaatio on valmis avoimeen keskusteluun halukkaiden tahojen kanssa.

– Emme ole vielä perehtyneet yksityiskohtiin, mutta olemme avoimia keskusteluille. Olemme avoimia istumaan alas ja katsomaan, missä ongelmat ovat, mitä takeita he tarvitsevat, Al-Faisal ilmoitti huolestuneille tahoille.

– Mitä he haluavatkin, olemme täällä isännöidäksemme F1:tä niin hyvin kuin mahdollista kaikkialla maailmassa. Käymme siis ehdottomasti avoimen keskustelun heidän kanssaan nähdäksemme heidän palautteensa, keskustellaksemme heidän kanssaan ja katsoaksemme, mitä he ovat huolissaan. Näytämme heille kaiken, ministeri vannoi.

Moni F1-taho, mukaan lukien tähtikuljettaja Lewis Hamilton, ovat kuitenkin edelleen ilmaisseet huolensa sarjan jatkosta ristiriitaisessa maassa. Al-Faisal vakuuttaa, että aivan kaikki ovat tervetulleita maahan kisaaamaan.

– Olemme täällä pitkäaikaista kumppanuutta varten syystä, koska näemme, mihin olemme menossa. Haluamme kasvaa lajin mukana. Tiedämme F1:n merkityksen ja haluamme olla osa kansainvälistä yhteisöä. Haluamme olla läsnä. Haluamme kaikkien tulevan Saudi-Arabiaan ja tuntevansa olevansa menossa minne tahansa muualle maailmaan.

Urheiluministeri ymmärtää puheidensa mukaan myös ihmisten huolen.

– Näitä ongelmia valitettavasti tapahtuu, niitä tapahtuu kaikkialla maailmassa ja meidän on käsiteltävä niitä parhaalla mahdollisella tavalla.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Formula 1