Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

FIS julkaisi sääntöuudistuksensa – Mukana historiallinen ja mullistava ratkaisu

maastohiihto
AOP

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS esitteli keskiviikkona eri toimikuntiensa, alavaliokuntiensa ja työryhmiensä työstämiä uusia sääntöjä ja päätöksiä. Mukana oli myös mullistavia uudistuksia.

Kansainvälinen hiihtoliiton FIS:n mukaan kaikki alavaliokuntien ja työryhmien jäsenten laatimat ehdotukset tulivat Maastohiihtokomitea CCC:lle 18.5. CCC keskusteli niistä ja välitti vahvistetut ehdotukset FIS:n korkeimmalle viranomaiselle FIS-neuvostolle. Päätökset odottavat vielä neuvoston hyväksyntää ja niitä käsitellään kokouksessa 26.5.

FIS kuitenkin julkaisi jo ehdolle tulevat sääntömuutokset ja niiden joukossa on muun muassa historiallinen päätös yhdenmukaistaa naisten ja miesten kisamatkojen pituudet miesten aiempia kisamatkoja vastaaviksi. Tätä ei ole tapahtunut koskaan aiemmin maastohiihdon historiassa.

FIS:n CCC:n päätösehdotukset

Naisten ja miesten tasamatkat

CCC ehdottaa, että naisten ja miesten kisamatkojen pituudet yhdenmukaistetaan miesten aiempia kisamatkoja vastaaviksi. Tämä tarkoittaa sitä, että naisten aiemmat kisamatkat poistuvat käytöstä. Uudistus tulee käyttöön sekä aikuisten että alle 23-vuotiaiden maailmancupissa ja arvokisoissa sekä nuorten olympiafestivaaleilla.

Kisamatkat aikuisten maailmancupissa ja arvokisoissa: sprintti, 10 km, 20 km, 50 km, skiathlon 20 km (10 km + 10 km)
Kisamatkat alle 23-vuotiaiden maailmancupissa ja arvokisoissa: 10 km väliaikalähtökilpailu, sprintti, sekaviesti 4 x 5 km, 20 km
Kisamatkat nuorten olympiafestivaaleilla: 7,5 km väliaikalähtökilpailu, sprintti, sekaviesti 4 x 5 km

Tämän kauden kisakalenteri

Uusi MM-kisakausi alkaa Rukalla 25.-27.11., josta matka jatkuu kahdeksi viikoksi Norjan Lillehammeriin ja Beitostøleniin. Tämän jälkeen on vuorossa Sveitsin Davos 17.-18.12.

Tour de Ski järjestetään 31.12.-8.1. Sveitsin Val Müstairissa, Saksan Oberstdorfissa ja Italian Val di Fiemmessä. Tämän jälkeen on vuorossa Italian Milanon City Sprint, joka kilpaillaan Ranskan Les Roussesissa ja Italian Toblachissa.

MM-kisat ovat vuorossa Slovenian Planicassa 22.2.-5.3. Tämän jälkeen alkaa MM-taipaleen viimeinen osa, joka alkaa Norjan Oslosta ja Drammenista ja jatkuu Ruotsin Falunissa, Viron Tallinnassa ja Lahdessa.

MM-pisteiden jakaminen

CCC:n alainen työryhmä on luonut myös uuden maailmancupin pistetaulukon, joka on luotu pienentämään urheilijoiden välisiä eroja kokonaispisteissä ilman, että huipputuloksia aliarvostetaan. Taulukko antaa laajemmalle urheilijajoukolle mahdollisuuden kerätä MM-pisteitä ja antaa korkeamman arvon ulkopuolelta tuleville kisaajille osallistua sprinttikilpailuihin ja päinvastoin.

Naistoimihenkilöiden koulutus

CCC:lle ehdotettiin, että naispuolisia toimihenkilöitä varten lisätään useita kurssin pääsymaksuja joukkuetta kohden, jotka on kohdistettu vain naisille. Tällä halutaan rohkaista useampia kansallisia hiihtoliittoja investoimaan naishenkilökunnan koulutukseen maastohiihdon parissa.

Joukkuekilpailujen kiintiöt

Jotta useammat maat voisivat osallistua joukkuekilpailuihin, CCC hyväksyi, että jokaisella maalla, jonka peruskiintiö on alle neljä urheilijaa, on oikeus lähteä neljällä urheilijalla per sukupuoli myös kaikissa yksilökilpailuissa, jos kisojen aikana on viesti tai joukkuesprintti yhtä aikaa.

Sekaviestin hiihtojärjestys

Tuleviin sekaviestikilpailuihin jokaisella maalla on oikeus ilmoittaa kaksi joukkuetta per maa. Lähtöjärjestys vaihtelee välillä nainen-mies-nainen-mies ja mies-nainen-mies-nainen.

Maiden sekajoukkueet

CCC hyväksyi, että maat voivat osallistua sekakansajoukkueilla (urheilijat enintään kahdesta eri maasta), jos niillä ei ole tarpeeksi urheilijoita muodostamaan omaa joukkuettaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Talviurheilu