Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Peking 2022

Taitoluistelu puuttuu viimein ongelmiinsa – Historiallinen päätös muokkaa lajin luonnetta

taitoluistelu
AOP

Kansainvälinen luisteluliitto ISU taipui viimein muokkaamaan kohua aiheuttanutta ikäsääntöään. Enää alle 17-vuotiailla urheilijoilla ei ole asiaa aikuisten taitoluistelun arvokisoihin siirtymäajan jälkeen.

Kansainvälisen luisteluliiton ISU:n Thaimaan Phuketissa järjestämä taitoliiton lajikongressi on hyväksynyt ehdotuksen nostaa taitoluistelukilpailujen ikäraja 16 vuoteen kaudelle 2023-2024 ja 17 vuoteen sen jälkeen.

Alaikäraja oli aiemmin ollut 15 vuotta, mutta Venäjän taitoluistelijan Kamila Valijevann skandaalimainen doping-tapaus vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisissa nosti ikäkysymyksen jälleen pinnalle.

ISU:n neuvoston ehdotuksesta käytiin kiivasta keskustelua ja se hyväksyttiin kahden kolmasosan enemmistöllä ilman tarkistuksia. Siirto koskee myös ehdotuksen 22 mukaisesti pikaluistelua, short trackiä ja muodostelmaluistelua. Muutos on täydessä mitassaan voimassa jo seuraavissa talviolympialaisissa vuonna 2026 Italiassa.

– Luistelijan fyysisen ja henkisen terveyden sekä henkisen hyvinvoinnin suojeleminen, päätös kertoi tärkeimmistä taustasyistään.

Kaikkiaan 100 jäsenliittoa äänesti ehdotuksen puolesta, 16 vastusti sitä ja kaksi pidättyi äänestämästä. Tulos sai aplodeja ja hurrauksia salista, ja ISU:n puheenjohtaja Jan Dijkema piti muutosta erittäin historiallisena päätöksenä.

ISU:n pääjohtaja Fredi Schmid oli kehottanut jäseniä hyväksymään ehdotuksen ja viittasi ISU:n Pekingissä vuonna 2022 saamaan kritiikkiin.

– Olympialaisten jälkeen meitä painostettiin median näkökulmasta ja kyseenalaistettiin ISU:n uskottavuus.

– Puolustuslinjalla oli pöydällä ehdotus ikärajan nostamiseksi, mikä auttoi meitä niin, että siitä ei tullut isoa ongelmaa, mutta selvästi saimme medialta valtavasti kysymyksiä.

Schmid kertoi olevansa tyytyväinen päätökseen.

– Tämä oli iso hyökkäys, pystyimme puolustamaan itseämme jo alustavan esityslistan kohdan ansiosta, mutta totuuden hetki on tänään, sillä myös ISU:n uskottavuutta tarkastellaan.

– Uskon, että tämä on tosiasia, että media ja yleisö seuraavat meitä erittäin tarkasti.

ISU:n neuvosto oli muotoillut esityksensä erittäin tarkkasanaisesti.

– On tunnistettu muunnettavissa olevia loukkaantumisriskitekijöitä, joita ovat asennon hallinta, kilpailuahdistus, elämäntapahtumat, aiemmat loukkaantumiset ja harjoittelun määrä, jotka suojaavat eliittijunioriluistelijaa.

– Ikärajan nostaminen antaa junioriurheilijoille “ajan, joka tarvitaan luuston kypsyyden saavuttamiseen”.

Neuvosto kertoi myös ISU:n Urheilijoiden komission joulukuussa 2020 ja tammikuussa 2021 tekemästä tutkimuksesta, jossa 86,2 prosenttia vastaajista kannatti ikärajojen nostamista.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Peking 2022