Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

E-urheilu

Suomi-Ruotsi-maaottelu saa uusia jännittäviä lisäosallistujia

Sami Itani Suomen urheiluliitto
AOP

Suomen Urheiluliitto SUL ja Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Suomen ja Ruotsin välinen e-urheilun maaottelu tullaan jatkossa ottelemaan yleisurheilun Ruotsi-ottelun yhteydessä. Yleisurheilun ja e-urheilun Ruotsi-ottelut tullaan ottelemaan Olympiastadionilla 2024.

Suomen Urheiluliitto SUL:n puheenjohtaja Sami Itani on innoissaan e-urheilun mukaansaamisesta Suomi-Ruotsi-maaotteluun.

– Olen äärimmäisen iloinen ja ylpeä, että saamme usean vuoden hyvän yhteistyön jälkeen myös näin konkreettisen yhteisen aloitteen e-urheilun kanssa eteenpäin. Elektroninen urheilu on voimakkaassa nousussa niin harrastamisen kuin laadukkaan tapahtumatuotannonkin suhteen, mikä näkyy myös lajin valtavassa kaupallisessa potentiaalissa.

– Perinteitä kunnioittaen meidän tulee myös uudistaa Olympiastadionin maaottelumme modernimmaksi. E-urheilun avulla pystymme tavoittamaan aivan uusia yleisöjä, jotka eivät aikaisemmin ole kokeneet yleisurheilua omana urheilumuotonaan harrastaa tai seurata.

Kumpikin lajiyhteisö tulee Suomen elektronisen urheilun liiton SEUL:n varapuheenjohtajan Otto Takalan mukaan hyötymään uudesta yhteistyöstä.

– Yleisurheilu on Suomen suurimpia urheilulajeja ja Ruotsi-ottelu maan suurimpia urheilutapahtumia. E-urheilu on yksi maailmanlaajuisesti nopeimmin kasvavia urheilumuotoja ja Suomi on yksi maailman parhaista e-urheilumaista. Urheilun ja urheiluviihteen maailma muuttuessa vauhdilla, muuttuvat samalla tavat katsoa urheilua ja urheilijoiden tavat harrastaa.

– Tiedämme, että monien lajien Suomen parhaat urheilijat ovat intohimoisia pelaajia ja he käyttävät e-urheilun lajeja hyvinvointinsa ja palautumisensa välineenä oman päälajinsa ohella. Lisäksi monet Suomen menestyneimmät e-urheilijat ovat eri urheilulajien lahjakkaita urheilijoita.

E-urheilu halutaan muutenkin nostaa entistä enemmän valtavirtaan.

– Haluamme monimuotoistaa sen, miten ymmärrämme pelaamisen merkityksen ja roolin meidän kaikkien elämässä sekä normalisoida e-urheilun osaksi yhteiskuntamme normeja, Takala jatkaa.

Lajirajat ylittävä yhteistyö on tärkeää

SEUL ja SUL näkevät lajilittojen välisen yhteistyön erittäin tärkeänä ja pitävät Ruotsi-ottelun järjestämistä yhdessä erinomaisena esimerkkinä liittojen välisestä hyvästä yhteistyöstä.

– Me emme kilpaile yhdenkään lajin harrastajista vaan näemme, että voimme elää minkä tahansa lajin kanssa sopuisaa yhteiseloa, SEUL:n puheenjohtaja Ville Qvist toteaa.

– Toivommekin, että nyt nähtävä Ruotsio-ttelu olisi esimerkkinä myös muille lajiliitoille siitä, että yhteistyössä voi saada aikaiseksi jotain entistäkin parempaa ja hienompaa.

Itani on samoilla linjoilla.

– Haluamme SUL:ssä laajentaa Ruotsi-ottelua tulevaisuudessa uusiin lajeihin, ja tämä on meiltä erinomainen päänavaus. Yhteistyössä SEUL:n kanssa olemme saaneet nyt ensimmäisen yleisurheilun ulkopuolisen Ruotsi-ottelun ja tulevaisuudessa toivomme, että muutkin tarttuvat tähän mahdollisuuteen vaalia ja uudistaa maaottelua Suomi-urheilun hienona instituutiona.

Yhteistyön yhtenä kruununa Suomen startup-yhteisö lähtee mukaan ensimmäisen Suomessa järjestettävän e-urheilun Ruotsi-ottelutapahtuman pääyhteistyökumppaniksi.

– Peliala on alusta pitäen ollut yksi keskeinen osa suomalaista startup-yhteisöä. Pelinkehittämisessä Suomi on menestynyt hyvin verrattuna mihin maahan tahansa, myös Ruotsiin. Toivomme samaa menestystä myös e-urheilun huipuillemme, Suomen startup-yhteisön ekonomi Youssef Zad kertoo.

– Peliala on nopeiten kasvava viihteen ala ja e-urheilun katsojamäärät ovat nousseet jo satoihin miljooniin. E-urheilu tarjoaa hienoja kansainvälisiä menestymismahdollisuuksia entistä laajemmalle joukolle ihmisiä erilaisista taustoista. Toivomme, että sama osallistava ja monimuotoinen kulttuuri jatkuu e-urheilussa myös tulevaisuudessa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta E-urheilu