Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

E-urheilu

Pelijätti Sony joutuu vastaamaan kanteeseen pelaajiensa kaltoinkohtelusta

Sony Group Corporation viihdeyritys Japani
AOP

Maailman suurimpiin pelialan toimijoihin kuuluva Sony Group Corporation joutuu vastaamaan oikeudessa jättisyytteeseen kiskuroimisesta.

Sony Group Corporationia vastaan nostettua  kannetta johtaa Who UK:n entinen toimitusjohtaja Alex Neill ja se jätettiin Competition Appeal Tribunalille viime viikolla. Kanteessa väitetään, että Sony rikkoo kilpailulakia veloittamalla 30 prosentin palkkion digitaalisista peleistä ja pelin sisäisistä ostoksista omistamassaan PlayStation Storessa.

Sonya syytetään markkinavoiman väärinkäytöstä asettamalla pelien kehittäjille ja julkaisijoille epäreiluja ehtoja ja pakottamalla kuluttajahintojen nostamista.

Kanteen mukaan kuluttajilta on veloitettu jopa viisi miljardia puntaa. Kaikki Iso-Britanniassa asuvat, jotka ovat ostaneet sisältöä kaupasta 19. elokuuta 2016 jälkeen, sisältyvät vaatimukseen ja ovat mahdollisesti oikeutettuja korvaukseen. Kyseessä on noin yhdeksän miljoonaa ihmistä. Arvioitu vahingonkorvaus kantajaa kohti olisi 67-562 puntaa ilman korkoja.

Mediatietojen mukaan Sonyn 30 prosentin osuus on alan standardi, joka on linjassa muiden peliyritysten, kuten Microsoft Corporationin, Valve Corporationin Steamin ja Apple Inc:n App Storen, kanssa.

– Peli on pystyssä Sony PlayStationille. Tällä oikeustoimella puolustan miljoonia Iso-Britannian ihmisiä, joilta on heidän tietämättään veloitettu liikaa rahaa. Uskomme, että Sony on käyttänyt väärin asemaansa ja huijannut asiakkaitaan.

– Pelaaminen on nyt Iso-Britannian suurin viihdeteollisuus, TV:tä, videoita ja musiikkia edellä, ja monet haavoittuvassa asemassa olevat ihmiset luottavat pelaamiseen yhteisöllisyytensä ja yhteydenpitonsa vuoksi. Sonyn toimet koskevat miljoonia ihmisiä, joilla ei ole siihen varaa, varsinkin kun olemme keskellä elinkustannuskriisiä ja kuluttajan kukkaroa puristetaan enemmän kuin koskaan ennen, Neill maalaili.

PlayStation You Owe Us -sivusto on myös perustettu kampanjoimaan Sonya vastaan.

Peliaiheista Virtual Legality -podcastia pitävä Richard Hoeg totesi, että tilanne on vaikea.

– Se on vaikea tapaus. Ensinnäkin sinulla on ongelma, että jokainen yksittäinen liiketoimi tehtiin vapaaehtoisesti tarjotulla hinnalla. Toiseksi, että hinnat heijastivat suurelta osin koko toimialan silloisia hintoja. Kolmanneksi, että välittäjähinnoittelu toimii kuten myös muut markkinaosapuolet tuolloin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta E-urheilu