Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

E-urheilu

Elden Ring -pelistä tutun yrityksen puheenjohtaja vakavissa syytteissä lahjonnasta

Kadokawa Dwango Corporation viihdeyhtiö Japani
AOP

Muun muassa Elden Ring -roolipelistä tutun FromSoftware Inc -pelitalon omistava Kadokawa Dwango Corporation on kohun keskellä, kun sen puheenjohtaja Tsuguhiko Kadokawa asetettiin syytteeseen lahjomisesta.

Tunnetun japanilaisen viihdealan suurtoimijan Kadokawa Dwango Corporationin puheenjohtaja Tsuguhiko Kadokawa joutuu vastaamaan oikeudessa syytteisiin lahjonnasta. Japanin Tokion piirin yleinen syyttäjä nosti syytteen tiistaina.

Kadokawa ilmoitti samalla eroavansa tehtävästään ja vaikkei Kadokawa Dwango sitä virallisesti vahvistanutkaan, se julkaisi syytteeseen liittyvän lehdistötiedotteen. Virallinen tiedote asiasta on luvassa keskiviikkona.

– Otamme tämän asian erittäin vakavasti ja pahoittelemme syvästi kaikille asianosaisille, mukaan lukien lukijoillemme, asiakkaillemme, kirjoittajillemme, tekijöillemme, liikekumppaneillemme, osakkeenomistajillemme ja sijoittajillemme asian aiheuttamaa huomattavaa vaivaa.

Taustalla epäilykset mittavasta lahjonnasta

Kadokawa pidätettiin 14. syyskuuta epäiltynä Tokion vuoden 2021 kesäolympialaisten järjestelykomitean entisen jäsenen lahjomisesta. Syyttäjien mukaan Kadokawa Dwango -yhtiö on kiistänyt syytökset.

Yrityksen epäillään maksaneen noin 69 miljoonaa jeniä konsulttiyritykselle, joka liittyy Haruyuki Takahashiin, joka pidätettiin elokuussa epäiltynä lahjusten ottamisesta yrityksiltä kisojen sponsoroinnin varmistamiseksi.

Yritys kuului Kazumasa Fukamille, joka työskenteli aiemmin Takahashin kanssa Dentsu Inc:ssä ennen kuin Takahashista tuli olympialaisten järjestelytoimikunnan jäsen. Takahashi väitti käyttäneen yhteysverkostoaan Dentsussa, jonka Tokion olympialaisten järjestelytoimikunta valtuutti valitsemaan ja hoitamaan sponsorit, turvatakseen Kadokawan aseman.

Kadokawasta tuli kisojen virallinen tukija huhtikuussa 2019, ja kisajärjestäjä julkaisi viralliset ohjelmat ja tuloskirjat. Tutkimukseen liittyvien lähteiden mukaan Kadokawa allekirjoitti sopimuksen konsulttiyrityksen kanssa 69 miljoonan jenin maksamisesta kymmenessä erässä toukokuusta 2019 alkaen. Osan rahoista uskotaan siirtyneen Takahashille.

Samaan sotkuun liittyy muitakin pidätyksiä

Kadokawa Dwangon entinen johtaja Toshiyuki Yoshihara ja entinen korkea virkamies Kyо̄ji Maniwa pidätettiin 6. syyskuuta osana meneillään olevaa tutkintaa. Syyttäjät tekivät ratsian Kadokawa Dwangon pääkonttoriin, puheenjohtaja Kadokawan kotiin ja edellä mainittuun konsulttiyritykseen.

Tokion erikoistutkintaryhmä ei ole paljastanut, vahvistivatko vai kielsivätkö nämä neljä henkilöä syytteet. Yoshihara ja Maniwa asetettiin syytteeseen 27. syyskuuta.

Takahashi pidätettiin elokuussa epäiltynä 51 miljoonan jenin lahjusten vastaanottamisesta vaateyhtiö AOKI Holdings Inc:ltä. Osakassa toimiva mainostoimisto Daiko Advertising Inc on myös joutunut tarkastelun kohteeksi, koska se on maksanut vähintään 14 miljooanaa jeniä yritykselle.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta E-urheilu