Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Miesten Korisliigan Kataja joutui takamieskaupoille – Takana mainio yliopistoura

Lamonte Turner takamies Joensuun Kataja
AOP

Miesten Korisliiga-joukkue Kataja Basket on löytänyt korvaajan takamies Christian Keelingille. 25-vuotias Lamonte Turner siirtyy Suomeen Slovenian 1. A SKL:stä, jossa hän edusti KK Podčetrtekia kuuden ottelun ajan. Toista vuotta ammattilaisena pelaavan 188-senttisen takamiehen sopimus kattaa loppukauden.

Takamies Christian Keelingin sopimus purettiin lokakuun lopulla, kun hänen nilkkavammansa osoittautui odotettua sitkeämmäksi. Hänen tilalleen löydetty takamies Lamonte Turner pelasi viimeisen ottelunsa Sloveniassa eilen ja saapuu Joensuuhun jo tänään. Nopea siirto mahdollistui Slovenian-sopimukseensa kirjatun option myötä.

Slovenian 1. A SKL -sarjassa pelaavan KK Podčetrtekin riveissä pisteitä kertyi keskimäärin 13,8, levypalloja 1,0, syöttöjä 5,3 ja riistoja 1,5.

Yliopistourallaan vuosina 2015-20 Turner edusti NCAA:n ykköstasolla Tennessee Volunteersia, jossa päätöskausi jäi olkapääoperaation vuoksi kesken. 11 ottelussa hänelle kirjattiin keskimäärin 12,3 pistettä, 3,5 levypalloa, 7,1 syöttöä ja 1,8 riistoa. Koko yliopistouransa kattava tilasto sisältää 106 ottelua, joista keskiarvot kirjautuvat lukemiin 10,2 pistettä, 2,9 levypalloa, 3,3 syöttöä ja 0,9 riistoa.

Turnerin ammattilaisura käynnistyi viime syksynä Puolassa Polska Liga Koszykówkissa, jossa hän törmäsi ongelmiin. Asseco Prokom Gdynia rekrytoi hänet pelinjohtajakseen syyskuun 2021 lopussa, jolloin pääsarjakamppailut painoivat jo päälle. Sopeutumisaikaa ei liiemmin annettu ja parin viikon aikana takamies pelasi kolme ottelua tilastokeskiarvoilla 4,3 pistettä, 3,0 levypalloa ja 2,0 syöttöä.

Nämä otteet eivät valmennusjohtoa vakuuttaneet, joten yhteistyö päättyi sopimuksessa olleen koeajan puitteissa.

Katajan päävalmentaja Petri Virtanen arvostaa etenkin Turnerin Tennessee-vuosia, joista viimeisellä (2019-20) joukkuetta edusti myös Susijengistäkin tuttu sentteri Olivier Nkamhoua.

– Lamontella on takanaan hyvä yliopistoura maineikkaassa koulussa. Olivierilta saimme arvokasta palautetta muun muassa hänen persoonastaan, Virtanen taustoittaa.

– Haussa oli pallollista osaamista ja selkeää edunluojaa pelipaikoille 1-2. Tuomas Hirvosen taakka on ollut alkukaudesta suuri ja odotamme, että Lamonte tuo helpotusta asiaan. Tavoittelemme myös sitä että Lamonte ja Tumppi voisivat operoida kentällä yhtä aikaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo