Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Talviurheilu

IS: Lahti hakee jälleen hiihdon MM-kisoja – Edelliskisoista jäi luu käteen taloudellisesti

hiihdon MM-kisat 2017 Lahti
AOP

Hiihdon MM-kisat on järjestetty Lahdessa tähän mennessä jo seitsemän kertaa. Nyt Ilta-Sanomat kertoo artikkelissaan, että edessä saattavat siintää kahdeksannet MM-kisat.

Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa Slovenian Planicassa järjestettävissä hiihdon vuoden 2023 MM-kisoissa, että Lahti hakee jälleen MM-kisaisännyyttä vuodelle 2029.

– Tänä keväänä Hiihtoliitto laittaa haun sisään, ja Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kevätkongressi 2024 myöntää vuoden 2029 kisat. Tällä hetkellä ei ole muita hakijoita. Lahti on hyvämaineisena järjestäjänä vahvoilla, Haapasalmi kertoi.

Ennen vuotta 2029 MM-kisat hiihdetään vuonna 2025 Norjan Trondheimissa ja vuonna 2027 Ruotsin Falunissa.

Kisojen järjestelyistä vastaisi Salppuri Oy, josta Suomen Hiihtoliitto Ry omistaa 51 prosenttia ja Lahden Hiihtoseura Ry loput. Lisäksi läheisiä järjestelykumppaneita olisivat luonnollisesti Lahden kaupunki sekä Yleisradio Oy.

Edellisistä, vuonna 2017 hiihdetyistä Lahden MM-kisoista jäi karvas maku suuhun, kun ne tuottivat 2,8 miljoonan euron tappiot Hiihtoliitolle. Haapasalmi ei halua jäädä vellomaan menneissä.

– Ei oikein välittäisi sitä asiaa enää edes muistella. Nyt tehdään tietenkin liiton kannalta järkevämpää taloussuunnittelua, mutta niihin asioihin paneudutaan vasta, jos saamme kisat, Haapasalmi sanoo.

Haapasalmi uskoo myös, että vaikka osa nykyisistä suomalaishuippuhiihtäjistä lopettaneekin vuoteen 2029 mennessä, kotiladuille riittäisi uusia huipputekijöitä ja kotikisat toimisivat vielä lisäinspiraationa.

– Ovathan MM-kotikisat urheilijoille aina merkittävä motivaatiotekijä ja jollekin ehkä jopa syy pitkittää uraansa, Haapasalmi toteaa.

Lähde: Ilta-Sanomat

BO LKV Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu