Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Vasta teini-ikäiselle olympiatähdelle hurja dopingpanna!

Kamila Valijeva taitoluistelu Venäjä
AOP

Venäläinen taitoluistelija Kamila Valijeva on saanut neljän vuoden kilpailukiellon dopingin käytöstä, vaikka hänet alun perin vapautettiin syytteistä.

Kamila Valijevan dopingtesti sisälsi kiellettyä sydänlääkettä trimetatsidiinia. Tieto nuoren tähden positiivisesta testistä tuli julki vasta sen jälkeen, kun tämä oli auttanut Venäjän taitoluistelun joukkuekultaan vuoden 2022 olympialaisissa Pekingissä, vasta 15-vuotiaana.

Venäjän antidopingtoimisto Rusadan tutkimuksessa todettiin alunperin, ettei teini-ikäinen Valijeva olisi ollut “syyllinen tai huolimaton” positiiviseen testiin.

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS on kuitenkin hyväksynyt Maailman antidopingtoimisto Wadan valituksen ja antanut Valijevalle neljän vuoden kilpailukiellon.

Teinitähden kilpailukielto on määrätty alkamaan positiivisen testin antopäivästä eli 25. joulukuuta 2021 alkaen. CAS-paneeli on myös määrännyt kaikki Valijevan kyseisen päivämäärän jälkeisen kilpailutulokset hylättäviksi. Venäjän olympiakullan kohtaloon tuomaristo ei kuitenkaan ottanut kantaa tai kokenut voivansa sitä mitätöidä.

– Valijeva ei kyennyt todennäköisyyksien ja paneelille esitettyjen todisteiden perusteella osoittamaan, että hän ei ollut syyllistynyt tahallisesti dopingin vastaiseen sääntörikkomukseen, CASin tiedotteessa todettiin.

Se lisäsi, ettei sillä ole merkitystä, “onko urheilija aikuinen vai suojattu henkilö”, viitaten Valijevan ikään doping testin aikaan.

Kreml on kritisoinut CASin päätöstä “politisoiduksi” päätökseksi.

Lähde: BBC Sport

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu