Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Kansainvälinen salibandyliitto lyhentää peliaikaa vuoden 2022 MM-karsintaan – Suomalaisasiantuntijoilta täystyrmäys

John Liljelund pääsihteeri Kansainvälinen salibandyliitto IFF

Kansainvälinen salibandyliitto IFF on päättänyt kesän aikana pidentää testijaksoa otteluille, joiden peliaika on 3 x 15 minuuttia myös kaudelle 2021-22.

Lyhyemmän peliajan taustalla on muun muassa se, että Kansainvälinen salibandyliitto IFF haluaa, että ottelun kokonaisaika lyhenee TV-lähetysten hyväksi. Voimakkaampien ottelujen luomiseksi samanaikaisesti otteluryhmien kanssa voi olla enintään 17 pelaajaa ja viisi tuomaria. Lyhyempi otteluaika voi myös muuttaa pelitapoja, kun on enemmän mahdollisuuksia pelata kahdella ketjulla nykyisen kolmen sijasta.

IFF:n ehdotus testiajan pidentämisestä sisältää myös sen, että seuraava Sveitsin MM-karsintaottelu pelataan Future of Floorball -konseptin mukaisesti. Vuoden 2022 MM-kisoihin on ilmoittautunut yhteensä 36 maata, mikä tarkoittaa, että 35 maata osallistuu karsintaan.

Ruotsin valmennusryhmään edellisissä MM-kisoissa kuulunut Perttu Kytölehto ei riemastunut ajatuksesta.

– Ei, nej, nein, no, hän kirjoitti Twitterissä.

Myös entinen salibandytuomarin ja Suomen miesten maajoukkueen joukkueenjohtajan Oskari Saaren tuomio ehdotukseen oli tyly.

– Ei MM-karsintoihin. Ei pääsarjoihin. Ei Suomen Cupiin. Ei divariin. Ei mihinkään.

IFF:n pääsihteeri John Liljelund rauhoittelee lajiväkeä. Hän painottaa, että 3 x 15 minuutin peliajassa on kyse nimenomaan testistä, josta päätettiin jo IFF:n vuoden 2018 yleiskokouksessa. Korona-epidemian takia lyhemmän peliajan testaaminen on kuitenkin siirtynyt, ja nyt IFF:n hallitus päätti, että sitä kokeillaan vuoden 2022 MM-kisojen karsinnassa.

– Testin ideana on saada riittävän korkealaatuisia pelejä kyseisellä peliajalla, Liljelund sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa.

Hän painottaa, että vuoden 2022 MM-kisoja ei pelata missään tapauksessa 3 x 15 minuutin peliajalla, vaan kisojen aikana järjestettävä yleiskokous päättää miten asian jatkokäsittelyssä edetään.

– On täysin epävarmaa tuleeko peliaikaan muutoksia. Nyt on kyse vain testistä.

Liljelundin mukaan jotkut maat ovat muutoksen puolella ja jotkut maat vastaan. Samalla hän sanoo lajiväkeä huojentavan tiedon: huippusalibandy pysyy vastedeskin viisi vastaan viisi -pelinä, vaikka myös neljä vastaan neljä -pelimuotoa on pohdittu.

– Viisi vastaan viisi -peli on salibandyn ydin ja oleellinen osa. Sitä ei olla muuttamassa.

Liljelund toteaa, että koronaepidemian jäljiltä salibandylla on myös oleellisesti tärkeämpiä asioita ratkaistavanaan kuin peliajan säätäminen. Hän viittaa muun muassa harrastajamäärien pienenemiseen.

– Suhtaudun suhteellisen kriittisesti siihen, että kokeiltava konsepti toteutuisi nykyisessä muodossaan.

Lähde: Helsingin Sanomat

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Salibandy