Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

IL: Olympiavoittaja Gianmarco Tamberi kritisoi jaettuun olympiakultaansa johtanutta tuomariratkaisua

Mutaz Essa Barshim Gianmarco Tamberi korkeushyppy Tokion olympialaiset
AOP

Tokion vuoden 2021 olympialaisissa korkeushypyn olympiakultaa yhdessä Qatarin Mutaz Essa Barshimin kanssa voittanut Italian Gianmarco Tamberi kritisoi olympialaisten mitalikäänteitä Sveitsissä Timanttiliigan finaalin yhteydessä.

Tokion olympialaisissa korkeushyppytuomari tuli kysymään korkeuden 237 puhtaalla pöytäkirjalla ylittäneiltä ja kolmasti 239:stä pudottaneilta Gianmarco Tamberiltä ja Mutaz Essa Barshimilta, mitä tehdään. He olivat ainoat kilpailussa mukana olevat miehet.

– Katsoimme toisiamme silmiin ja tiesimme sanomattakin vastauksen. Halusimme jakaa kultamitalin, Tamberi kertoi Zürichin Timanttiliigan lehdistötilaisuudessa.

Herrat ilmoittivat tuomarille, että peli on ohi ja voitto jaetaan.

– Olympialaisten uusi motto kuuluu Citius, Altius, Fortius – Communis, eli nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin – yhdessä. Me totisesti toteutimme mottoa. Se oli maagista, Tamberi sanoi.

Italialainen ja qatarilainen ovat hyviä ystäviä, jotka ovat tukeneet toisiaan samankaltaisten loukkaantumisten aikana.

– Lopputulos olisi luultavasti ollut erilainen, jos olisin ollut vastaavassa tilanteessa kenen tahansa toisen olympiafinalistin kanssa.

Kultamitalin jakaminen herätti voimakkaita tunteita. Kultakaksikkoa syytettiin sopupelistä. Jos toinen heistä olisi halunnut jatkaa, niin olisi tapahtunut. Vanhojen sääntöjen mukaan kilpailua olisi pitänyt jatkaa niin kauan, kunnes paremmuus on selvillä.

– Tämän saman ongelman kanssa on taisteltu niin kauan kuin uusi sääntö on ollut voimassa korkeushypyssä ja seiväshypyssä. Pitäisi ehdottomasti olla selvä sääntö: tasatilanteessa kilpailua jatketaan tai sitten voittoa jaetaan. Ei sellaista sääntöä voi olla, että urheilijat saavat itse päättää, mitä tapahtuu, italialainen totesi.

– Mutta Tokion kisa on pidetty ja mitalit on jaettu. Teimme sen, mikä sääntöjen mukaan oli mahdollista. Toivottavasti ensi vuonna tätä sääntöä ei enää ole, hän lisäsi.

Lähde: Iltalehti

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020