Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Iso-Britannia menetti Tokion olympialaisten viestihopeansa – Myös kovempia rangaistuksia saattaa olla tulossa

CJ Ujah
AOP

Perjantaina varmistui, että Ison-Britannian 4 x 100 metrin olympiahopeaa Tokion olympialaisissa voittanut viestijoukkue menettää mitalinsa CJ Ujahin doping-käryn vuoksi.

Ison-Britannian 4 x 100 metrin viestijoukkue sijoittui toiseksi Italian jälkeen Tokion olympialaisissa. Maa hävisi olympiakullan vain sadasosasekunnilla. Viestijoukkueen jäsen CJ Ujah antoi kuitenkin kilpailun jälkeen 6.8. doping-näytteen, jossa oli ostariiniä ja S-23:ea. 27-vuotias Ujah puolustautui kertomalla käyttäneensä tietämättään saastunutta ainetta ja tilanteen olevan sellainen, jota hän katuu loppuelämänsä.

Ujahin lisäksi viestijoukkueessa juoksivat brittiläiset Zharnel Hughes, Richard Kilty ja Nethaneel Mitchell-Blake.

Ujah kommentoi perjantaina tapauksesta langetettua rangaistusta, joka pilasi mitali-ilon myös miehen joukkuekavereilta.

– Haluaisin pyytää anteeksi joukkuekavereiltani, heidän perheiltään ja tukitiimeiltään tämän heihin kohdistavaa vaikutusta. Olen pahoillani, että tämä tilanne on maksanut joukkuetovereilleni heidän mitalinsa, joiden eteen he tekivät töitä niin kovaa ja niin kauan, ja jonka he ansaitsivat runsaasti.

Ujah on pahoillaan myös kansallisesta nöyryytyksestä.

– Haluan myös pyytää anteeksi sekä British Athleticsilta että Team GB:ltä. British Athletics on tukenut viestiurheilijoita vuosia ja tämä on ollut vaikeaa kaikille ohjelmaan osallistuneille.

– Maani edustaminen toisissa olympialaisissa ylitti lapsuuden urheilutavoitteeni ja tulen olemaan ikuisesti järkyttynyt, että tämä tilanne on pilannut miesten 4 x 100 metrin viestijoukkueen Tokiossa saavuttaman menestyksen.

Hopean menetys tarkoittaa, että Ison-Britannian mitalipistemäärä Tokion kisoissa putoaa 64:ään, mikä on yksi vähemmän kuin joukkue saavutti Lontoossa vuonna 2012.

Doping-rikkeellä vakavat seuraukset

Britannian olympiakomitea sanoi suhtautuvansa myönteisesti Ujahin osoittamaan katumukseen. Seurauksien vakavuutta se ei kuitenkaan poista.

– Tämän pitäisi toimia tervehdyttävänä viestinä kaikille – brittiläisille tai muille – jotka käyttävät dopingia tai harkitsevat dopingin käyttöä keinona parantaa urheilullista suorituskykyään. Jäät kiinni. Ette ole tervetulleita tiimiimme, ettekä edusta arvojamme tai kansakuntaamme.

Ujah ei riitauttanut Urheilun välimiesoikeuden CAS:n antidoping-osaston tekemää päätöstä rikkeestään. CAS pyysi myös Kansainvälistä yleisurheiluliittoa WA:ta harkitsemaan omia toimiaan, mukaan lukien mahdollisuutta antaa Ujahille kilpailukielto.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020