Seuraa meitä:

Talviurheilu

Myös Norjan hiihtoliitto kriisissä – Mäkihyppypäällikkö Clas Brede Bråthen jäämässä ilman jatkosopimusta

Clas Brede Bråthen mäkihyppypäällikkö Norjan hiihtoliitto
AOP

Norjan hiihtoliitossa kuohuu, kun julkisuuteen tuli tieto, ettei liitto aio jatkaa Clas Brede Bråthenin sopimusta tämän kauden jälkeen.

Tilannetta mutkistaa myös se, että mäkihyppypäällikkö Clas Brede Bråthen on saanut tukea hiihtomaajoukkueen mäkihyppääjiltä, ​​valmentajilta ja sponsoreilta. Eilen paljastettiin, että Bråthen oli hylännyt kaikki Norjan hiihtoliiton tarjoukset.

Nyt on tehty yhteinen julkilausuma, jossa Norjan hiihtoliiton NSF:n mäkihyppyjoukkueen sponsorit sanovat harkitsevansa sopimusten uusimista tulevan kauden jälkeen.

– Viime viikkojen tiedotusvälineiden välityksellä mäkihyppymaajoukkueen sponsorit ovat saaneet tietää, että NSF:n ja hyppy-yhteisön välillä on sisäisiä kiistoja. Pidämme tätä tapausta huolestuttavana ja olemme tavanneet osapuolia saadaksemme paremman käsityksen tilanteesta, mikä on mielestämme haitallista joukkueelle, hyppyurheilulle ja sponsoreille.

Aiemmin tällä viikolla paljastettiin, että kaikki sponsorit haluavat Bråthenin jatkavan valmentajana.

Kuusi isoa sponsoria tiukkoina

Kuusi suursponsoria joukossaan Eterni Group, HELP Forsikring AS, Landsorganisationen i Sverige, Lundin Energy, Nammo-konserni ja Scan Trade AS haluavat, että tilanne puhdistetaan, ja he pääsevät sopimukseen tavalla, joka rajoittaa hiihtoliiton johdon aiheuttamat vahingot.

Ilman tällaista sopimusta sponsorit harkitsevat mäkihyppymaajoukkueelle NSF:n kautta myönnetyn tuen peruuttamista ja harkitsevat vaihtoehtoisia ohjelmia urheilijoiden tukemiseksi kaudella 2021-22. Sponsorisopimuksia, jotka neuvotellaan uudelleen tulevan kauden jälkeen, ei silloin uusita.

He ovat saaneet tietoja NSF:n ylimmän johdon, mäkihyppykomitean johdon ja mäkihyppyjoukkueen johdon kanssa pidettyjen tapaamisten jälkeen.

– Olemme oppineet lisää kiistasta, joka on ollut käynnissä pitkään NSF:n ylimmän johdon, jota edustaa hiihtopresidentti Erik Røste, pääsihteeri Ingvill Bretten Berg, HK:n johtaja Alf Tore Haug ja mäkihyppypäällikkö Bråthen, välillä. Huomaamme, että osapuolet eivät ole vielä päässeet yhteiseen ratkaisuun.

Lausunnossa todetaan, että he näkevät tilanteen vaarana, että mäkihyppyjoukkue menettää johtajuutensa ja valmentajansa ja että kaikki osapuolet menettävät maineensa.

– Laaja-alaisena sponsoriryhmänä vastaamme monenlaisista sidosryhmistä – omistajista, jäsenistä, asiakkaista ja työntekijöistä ympäri Norjaa, ja meillä kaikilla on tärkeä vastuu sen varmistamisesta, että tukemiemme toimintojen arvot ovat linjassa oman yrityksen ja organisaation arvojen kanssa.

Sponsorit uskovat, että tapaus vahingoittaa hiihtoliiton mainetta ja vaikuttaa samalla negatiivisesti sponsorien maineeseen.

– Meille sponsoreille hiihtoliiton tapauksen käsittely on tietysti valitettavaa. Se on myös valitettavaa urheilijoille sekä tämän kauden edetessä että joukkueen kannalta, jonka Bråthen on auttanut rakentamaan mäkihyppyurheilua useiden vuosien ajan.

He korostavat, että yrityksissä ja sponsoroinnissa korostetaan arvoja, kuten avoimuutta, empatiaa, läpinäkyvyyttä, hyvää johtajuutta, sukupuolten tasa-arvoa ja monimuotoisuutta.

– Uskomme myös, että urheilussa ja vapaaehtoistyössä on kiinnitettävä erityistä huomiota johtamiskulttuuriin ja arvoihin, jotka edellyttävät ihmisten sitoutumisen ja luottamuksen huolellista ja vastuullista hallintaa menestyäkseen.

Hiihtoliitossa ollaan yllättyneitä ulostulosta

Muutama tunti sponsorien viestin jälkeen Norjan hiihtoliitto julkaisi vastauksen.

– Norjan hiihtoliitto pahoittelee, että mäkihyppysponsorit harkitsevat nyt vetäytymistä. On erityisen valitettavaa, että taloudellinen tuki liittyy suoraan siihen, että hiihtoliitto pääsee sopimukseen mäkihyppypäällikkö Bråthenin kanssa jatkuvassa henkilöstöasiassa. Tämä asettaa hiihtoliiton ja mäkihyppääjät erittäin vaikeaan tilanteeseen, mutta emme voi laittaa rahaa työympäristön päälle.

Liitto on yllättynyt, että sponsorit lähettävät tällaisen kirjeen nyt.

– Kutsuimme sponsorit eilen kokoukseen kertomaan tapauksesta, mutta kenelläkään ei ollut tilaisuutta tulla. Kirje tuli sen jälkeen, kun hiihtoliitto oli tarjonnut Clas Bredelle useita erilaisia ​​ratkaisuja, joilla varmistetaan, että mäkihyppy voi hyödyntää hänen urheilutaitojaan ja sitoutumistaan, kun taas suojelimme työympäristöä suojelemalla häntä hallinnollisilta ja johtotehtäviltä.

– Hänen käyttäytymisensä ja viestintänsä ovat vahingoittaneet työympäristöä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Talviurheilu