Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Yle: Suomen ensimmäinen jääpallohalli rakennetaan Lappeenrantaan

jääpallo
AOP

Lappeenrannan kaupunginhallitus varmisti tiistaina, että Suomen ensimmäinen jääpallohalli rakennetaan kaupunkiin.

Nykyiselle Kisapuiston tekojääareenalle rakennetaan seinät ja katto sekä 1 000 hengen katsomo. Toiminta ja hallin ylläpito siirtyvät hallin rakentavalle yritykselle Aviasport Areena Oy:lle.

Lappeenrannan kaupunki ostaa Aviasport Areena Oy:ltä jääaikaa reilulla 385 000 eurolla vuodessa, joka kattaa noin 1 869 käyttötuntia. Summa on sama, minkä kaupunki nykyisin käyttää tekojääradan ylläpitoon ja huoltoon. Muun jääajan myynti on toimintaa pyörittävän yrityksen asia.

Sopimus tehdään 15 vuodeksi. Koko sopimuskauden hinta on noin 5,8 miljoonaa euroa.

Lappeenrannan jääpallolegenda ja Bandyliiga-seura Veiterän hallituksen jäsen Anssi Peuhkuri arvioi, että jääpallohallin valmistuminen lisää varmasti Lappeenrannan vetovoimaa jääpallopiireissä. Nykyisin kaikki jääpallon liigajoukkueet käyvät harjoitusleireillä Ruotsissa.

– Uskoisin, että tänne on aikamoista tunkua syyskuukausina, kun on harjoituskausi. Uskoakseni vetovoima on äärimmäisen suuri, ja se heijastuu myös idän suuntaan. Tiedän, että venäläiset joukkueet ovat halukkaita tulemaan Lappeenrantaan leireilemään, sanoo Peuhkuri.

Suomen jääpalloliiton toiminnanjohtajan Tobias Karlssonin mukaan jääpallokauden piteminen on hieno asia.

– Jos pääsemme syyskuussa isolle jäälle, niin onhan sillä valtava merkitys lajin kannalta. Kauden toisessa päässä toimintavarmuutta on ainakin maaliskuun loppuun, jopa huhtikuun puolelle, sanoo Karlsson.

Suomessa on suunnitteilla jääpallohalleja muun muassa Helsingissä ja Jyväskylässä. Karlssonin mukaan Porissa ja Porvoossakin haaveillaan jääpallohallista.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu