Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Ruotsin hiihtotähti Jonna Sundling teloi kätensä ja joutuu sivuun viikoiksi

Jonna Sundling maastohiihto Ruotsi
AOP

Ruotsin hiihtotähdellä Jonna Sundlingilla on surkeaa epäonnea juuri uuden kauden alla. Naisen käsi kipsattiin ja edessä on usean viikon toipuminen.

26-vuotias ruotsalainen Jonna Sundling kaatui Jällivaaran sprinttikisassa Ruotsissa ja rikkoi kätensä. Ruotsin hiihtomaajoukkueen tiedotteen mukaan Sundlingin on pakko pitää kättään kipsissä neljän viikon ajan.

– Suunniteltu kipsiaika on nyt neljä viikkoa, ja uusi kliininen arvio tehdään kahden viikon kuluttua, maajoukkueen lääkäri Jan Wall kertoo.

Kaatuessaan Sundling loukkasi vasenta kättään ja hänet kuljetettiin sairaalaan. Ensimmäisen röntgenkuvan jälkeen tuli kuitenkin rauhoittava viesti, ettei murtumaa ole. Kyseessä on nivelsidevamma, jonka seurauksena Sundling joutuu käyttämään kipsiä.

– Sieltä löytyi Jällivaarassa repeytynyt side. Ei luustovaurioita. Huolellisen harkinnan jälkeen päätös on kipsaus ja konservatiivinen hoito, Wall jatkaa.

Sundling ei jää voivottelemaan tilannettaan.

– On vain yksi tapa, ja se on eteenpäin. Pystyn tekemään paljon vaihtoehtoista harjoittelua ja viihdyn siinä. En spekuloi, milloin voin aloittaa kilpailemisen uudelleen. Se tulee selviämään, Sundling kommentoi.

Kaksinkertainen MM-kultamitalisti kertoo saavansa inspiraatiota kyynärpäävammasta toipuneesta ja Tokiossa olympiahopeaa voittaneesta Sarah Sjöströmistä.

Ruotsin naisten hiihtomaajoukkueen valmentajan Stefan Thomsonin mukaan joukkueella on hyviä kokemuksia tämäntyyppisistä vammoista.

– Sillä on parantumisaikansa ja meidän on annettava sen parantua ja mobilisoitua vamma-alueella. Ensimmäisessä vaiheessa alueella ei saa liikkua mitään, hän kertoi.

Thomson kertoo myös, että Sundling voi jatkaa harjoittelua.

– Kyllä, vamma on eristetty peukalosta, hän on yleisesti ottaen terve ja raikas. Meidän on ehkä aluksi mietittävä vaihtoehtoisesti ja katsottava laatikon ulkopuolelle säilyttääksemme fyysisen kunnon mahdollisimman hyvin, Thomson sanoo.

– Hän pystyy olemaan vähän suksilla, sitten nähdään, onko alussa sauva mukana. Hän ei hylkää hiihtoa kokonaan.

Maajoukkueen lääkäri Wallin mukaan Sundlingin loukkaantuminen on melko epätavallinen. Hän selventää, että kipsi poistetaan kahden viikon kuluttua ja silloin tehdään arvio. Hän arvioi, että paranemisaika on lopulta yhteensä neljä viikkoa. Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisten ei pitäisi olla vaarassa Sundlingin suhteen.

– Minulla on suuret toiveet sen suhteen.

– Jos jotain tapahtuisi, tietysti toimisimme. Mutta siksi yritämme seurata kipsin istuvuutta. Jotkut asiat on hoidettava konservatiivisesti ja toiset tarvitsevat leikkausta. Olemme arvioineet, että voimme hoitaa tämän kipsillä ja konservatiivisella hoidolla.

Leikkaukselle ei pitäisi olla tarvetta.

– Tänään en näe sitä, Wall kommentoi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu