Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Iso siirtoyllätys miesten Salibandyliigassa – Maajoukkuetähti Peter Kotilainen vaihtaa maisemaa

Peter Kotilainen hyökkääjä SPV
AOP

Suomen maajoukkueen viime vuosien huippuhyökkääjä Peter Kotilainen siirtyy miesten Salibandyliigan SPV:hen 1+1-vuotisella sopimuksella. SPV julkaisi samalla nipun muita kovia sopimuksia.

Miesten Salibandyliigan SPV sykäytti keskiviikkona kovilla sopimusuutisilla. Huippuhyökkääjä Peter Kotilainen siirtyy Seinäjoelle Jyväskylän Happeesta, joka on hänen kasvattajaseuransa, ja jota hän on edustanut yhtä koko liigauransa Tampereen Classicissa pelaamaansa kautta lukuunottamatta.

Suuren yleisön tietoisuuten Kotilainen on noussut Suomen maajoukkueen kautta. Vuoden 2016 MM-kisoissa hänet valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi voitettuaan pistepörssin sekä maailmanmestaruuden. Kotilaisen palkintokaapista löytyy maailmanmestaruudet vuosilta 2016 ja 2018 sekä viime joulukuussa Helsingissä pelatuista kisoista MM-hopeaa.

Myös valmennusjohtoon suuria muutoksia

Samalla SPV tiedotti seuran erittäin pitkäikäisen päävalmentajan Tommy Koposen siirtyvän päävalmentajasta apuvalmentajaksi ja päävastuun ottaa vuosia sitten maajoukkuekapteeninakin toiminut Jori Isomäki. Koponen jatkaa mukana valmennustiimissä, johon liittyy myös pelaajaurallaan maalivahtina sekä maailmanmestaruuden että kolme Suomen mestaruutta voittanut Jarno Ihme.

Koponen ehti toimia SPV:n päävalmentajana yhtäjaksoisesti 21 vuotta. Tuona aikana SPV nousi yhdeksi salibandyn menestyneimmistä seuroista miesten puolella. Koposen johdolla SPV on saavuttanut kolme Suomen mestaruutta, yhden hopean ja neljä pronssia sekä yhden Campions Cupin hopean. Lisäksi se on voittanut Suomen Cupin kahdesti sekä vielä viime syksynä ensi kertaa myös salibandyn Supercupin.

Koponen on myös osallistunut varsin voimakkaasti läpi valmennusuransa salibandyn kehittämiseen niin liigan kehitys- kuin johtorymän, kuin myös lajissa käytävän julkisen keskustelun kautta.

Isomäki pelasi pitkän peliuran edustaen pääasiassa kasvattajaseuraansa Uudenkaarlepyyn IBF Blue Foxia. Hän ehti kuitenkin pelata liigatasolla myös OLS:ssa, Nurmon Jymyssä ja SPV:ssä, jossa hän myös voitti Suomen mestaruuden kaudella 2011-12. Hän edusti myös Suomea maajoukkuetasolla 46 ottelussa, Suomen ollessa MM-hopealla 2000, 2002 ja 2006.

Valmennusuransa hän aloitti Blue Foxissa ja SPV:n päävalmentajaksi hän nousee oltuaan kaksi vuotta mukana Koposen valmennustiimissä.

Ihme kuuluu SPV:n menestysvuosien ydinpelaajiin ja peliuransa aikana hän ehti edustaa pääsarjatasolla myös OLS:ää sekä ruotsalaista Siriusta. Maailmanmestaruuden hän voitti Riiassa pelatussa kisoissa 2016, jossa hän oli yksi Suomen ratkaisupelaajista rangaistuslaukauskilpailussa.

Ihme on aloitellut valmentajauraansa osana Suomen U19 maajoukkueen valmennustiimiä. Seinäjoella hän toimii myös Etelä-Pohjanmaan Urheilutakatemian valmennuspäällikkönä.

Pelaajistossa muitakin muutoksia

Myös SPV:n kapteenistossa tapahtuu muutos, kun vuosikausia SPV:n luotettavana kapteenina toiminut Ville Kuusela siirtää nauhan Janne Autiolle. Kuusela jatkaa joukkueessa edelleen ja kuuluu Sami Kosken ja Jukka-Pekka Pelto-Arvon ohella pelaajiin, jotka ovat olleet voittamassa SPV:lle Suomen mestaruuksia.

Muuten joukkue nuorenee jälleen selvästi, sillä kokeneemmasta päästä lopettavat Henri Urmas, Tuomas Mustonen, Petri Hakonen ja Henri Myllymäki. Lisäksi Jari Hankkio siirtyy Nurmon Jymyyn, josta taas toiseen suuntaan vaihtaa hyökkääjä Didrik Lillas. SPV myös vahvistaa maalivahtiosastoaan nuorella kuopiolaislupauksella Teppo Liukkosella. 18-vuotias Liukkonen kuuluu myös U19-maajoukkueen maalivahtikandidaatteihin.

SPV:n joukkue kaudelle 2022-23 on nyt käytännössä hyvin pitkälle valmis. Opiskelujen ja siivilikuvioiden varmistuttua joukkueeseen saattaa tulla vielä joku pelaaja ja valmennusta ja taustatiimiä täydennetään vielä kesän mittaan, mutta muutoin kokoonpano on valmis.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Salibandy