Seuraa meitä:

Peking 2022

Kaikki mitä tiedämme 2022 talviolympialaisista tähän mennessä

Suomalaisten olympiajoukkue Pekingissä 2022
AOP

Urheilun ystävien nälkä on kyltymätön ja vaikka viime vuosi tarjosikin huimaavan paljon urheiluviihdettä, on selvää että penkkiurheilijoiden jano jatkuu vain. Onneksi Pekingin talviolympialaiset ovat aivan kulman takana! Kisat pidetään perjantai 4.2 – sunnuntaina 20.2 välisenä aikana. Kisojen osalta tehdään historiaa, sillä Peking on ensimmäinen isännöitsijäkaupunki jossa on pidetty sekä kesä- että talviolympialaiset. Harmillisesti kisoja varjostaa myös erinäisiin ihmisoikeusloukkauksiin pohjautuvat diplomaattiset boikotit. Lue niistä lisää täältä.

Me Suomalaiset olemme aina olleet talviurheilukansaa, joten näitä kisoja odotetaan varmasti erittäin innokkaina. Kisoihin on ilmoittautunut 91 maata, joista Haiti ja Saudi-Arabia ovat ensikertalaisia. Vedonlyönti on varmasti monella myös mielessä ja kisat ovatkin oiva paikka nauttia pienestä jännityksen tunteesta ja voittojen ilosta. Käydään läpi muutamia asioita, joita tiedämme jo etukäteen, vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisista!

Suomessa kisat tullaan näyttämään kahdesta eri osoitteesta. Discovery omistaa kisojen lähetysoikeudet, mutta se on solminut Ylen kanssa yhteistyösopimuksen, jonka mukaan Yle voi esittää kanavillaan kaikkia muita lajeja, paitsi miesten ja naisten jääkiekkoa ja siten että sillä on samanaikaisesti enintään 2 lähetystä käynnissä. Kisoja voi siis pääsääntöisesti katsoa myös Ylen kanavilta, mutta jääkiekon seuraamiseen vaaditaan Discovery-tilaus. Jääkiekko on eittämättä suomalaisittain kisojen odotetuin laji, joten voi olla että Discovery on auki aika monessa huushollissa helmikuun ajan.

Suomalaisia urheilijoita nähdään varsin kattavasti monissa eri lajeissa, mutta täytyy myöntää että ne ovat kaikki melko perinteisiä. Olympiajoukkue on hyvin hiihto ja jääkiekko painoitteinen, mutta myös tuoreempia lajeja on mukana sekoittamassa joukkueen väripalettia. Kaiken kaikkiaan Suomella on kilpailijoita seuraavissa lajeissa: Maastohiihto, Ampumahiihto, Freestyle, Mäkihyppy, Taitoluistelu, Yhdistetty ja Jääkiekko. Käydään läpi eri lajien joukkueita vähän tarkemmin!

Maastohiihto

Maastohiihtojoukkueeseen on valittu sekoitus vanhoja konkareita ja uusia nimiä. Listalta löytyvät Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Remi Lindholm, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Lauri Vuorinen. Suuret toiveet lepäävät eittämättä Niskasten sisarusten harteilla. Iivo ja Kerttu ovat molemmat olympia- ja arvokisojen kokeneita konkareita ja mitalikaappiin on heille kertynyt paljon täytettä. Toivotaan että sisarusten teräksinen vire jatkuu myös tänä vuonna! Myös Krista Pärmäkoski tuo mukanaan mittavaa osaamista ja kokemusta arvokisoista ja niissä pärjäämisestä. Vuoden 2018 olympiakisoista 3 henkilökohtaista mitalia haalinut Pärmäkoski jahtaa ensimmäistä kultamitaliaan, toivotaan että hiihto kulkee myös Kristalla!

Ampumahiihto

Ampumahiihtojoukkueessa Suomella on 3 edustajaa: Mari Eder, Olli Hiidensalo ja Tero Seppälä. Mari Ederin (os.Laukkanen) pitkä ja vaikuttava hiihtoura jatkuu vain. Vuoden 2022 kisat ovat jo neljännet olympialaiset joissa hän kilpailee, ja myös MM-kisoissa hän on menestynyt erinomaisesti. Eder on myös ajoittain kilpaillut maastohiihdossa, josta hienona saavutuksena viides sija Krista Pärmäkosken kanssa 2018 Pyeongchangin sprinttiviestissä. Ampumahiihto oli vuosien ajan ainoastaan Kaisa Mäkäräisen tulosten nojassa, katsotaan saavatko nuoremmat edustajat Suomen mitalikantaan uudestaan kiinni.

Freestyle

Freestylen joukkueessa on mukana myös nuorta verta. Suomen edustajina toimivat Anni Kärävä ja Jimi Salonen. Anni Kärävä oli lähes ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt olympiaurheilija vuoden 2018 kisoissa, mutta viime hetken polvivamma esti hänen kisamatkansa. Sekä Kärävä että Salonen ovat kuitenkin jo varsin kokeneita kisaajia MM-kisojen nuorten kisojen puolelta. Jos Freestyle lajina tuntuu vieraalta, kannattaa aiheeseen ehdottomasti tutustua lisää täältä!

Lumilautailu

Lumilautailu on monen katselulistalla korkealla ja syystäkin. Vauhdikas laji on monien nuorten suosikki ja monet osaavat varmasti samaistua lajiin, onhan lumilautailu varsin suosittua ajanvietettä. Suomesta kisoihin lähtee varsin kokenut konkkaronkka: Rene Rinnekangas, Kalle Järvilehto ja Enni Rukajärvi. Rukajärvi on jo aiempien kisojen olympiamitalisti, Järvilehdon ja Rinnekankaan nälkä on varmasti suuri.

Mäkihyppy ja yhdistetty

Mäkihyppyyn ja yhdistettyyn on valittu vain 2 edustajaa. Julia Kykkänen naisten mäkihyppyjoukkueen ainokainen ja Ilkka Herola vastaavasti yhdistetyn joukkueen sooloedustaja. Herola on viime aikojen menestynein yhdistetyn urheilija, sillä hän voitti vuonna 2021 Oberstdorfissa MM-hopeaa.

Taitoluistelu

Taitoluistelun toivo on parin Juulia Turkkila ja Matthias Versluis käsissä. Molemmilla on kattava kokemus yksinluistelukilpailuista, mutta pari on kilpaillut yhdessä jo vuodesta 2016 lähtien. Molemmat ovat olleet useaan otteeseen MM-kilpailuissa, mutta olympialaiset ovat molemmille ensimmäiset.

Jääkiekko

Suomen jääkiekkojoukkue lähtee varsin vahvalla kokoonpanolla olympiakisoihin. Pelaajalista vilahtelee täynnä NHL-tähtiä kuten Patrik Laine, Sebastian Aho, Aleksander Barkov Teuvo Teräväinen ja Mikko Rantanen. Turnaus tulee todennäköisesti olemaan ainutlaatuisen kovatasoinen, sillä jokaisella kärkimaalla on järkyttävän tasokkaat joukkueet täynnä NHL-tähtiä. Kaiken kaikkiaan Suomella on timantinkova kokoonpano turnaukseen. Suomi on asetettu C-lohkoon, jossa kilpakumppaneina toimivat Ruotsi, Slovakia ja Latvia. Ikinä ei tietenkään saa liian ylimieliseksi ruveta mutta jos Ruotsia ei lasketa, olisi Suomella jopa yllättävän hyvät mahdollisuudet alkuturnauksessa pärjäämiseen. Oli miten oli, luvassa on historiallisen herkullista olympiakiekkoa kaikille lätkän ystäville.

Siinä tulikin käytyä pääpiirteittäin vuoden 2022 Pekingin talviolympialaiset lävitse, laji lajilta. Vaikka kisojen ympärillä onkin vellonut jonkin verran negatiivista keskustelua eritoten boikottien ja ihmisoikeusrikkomusten osalta, ovat kilpailut kuitenkin urheilun ja erityisesti myös penkkiurheilun suurta juhlaa. Toivotaan suomalaisille onnea ja menestystä ja ehkäpä näemme suomalaisia monenkin eri lajin palkintopalleilla! Antoisaa olympialaiskokemusta kaikille!

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Peking 2022