Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Maailman yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe kannattaa marihuana-doping-sääntöjen uudelleentarkistelua

Sebastian Coe puheenjohtaja Maailman yleisurheiluliitto WA
AOP

Maailman yleisurheiluliiton WA:n puheenjohtaja Sebastian Coe otti tiistaina kantaa urheiluväkeä puhuttaneeseen marihuana-doping-säännöstöön. Miehen mukaan asiaa voitaisiin tarkastella uudestaan.

Maailman yleisurheiluliiton puheenjohtaja Sebastian Coe totesi kannattavansa marihuanan aseman tarkistamista doping-aineena. Lisäpontta Coen kommenteille toi yhdysvaltalaisen pikajuoksijan Sha’Carri Richardsonin marihuana-käry Tokion olympialaisten alla, joka esti naisen kisamatkan.

Coelta kysyttiin, onko tarpeen miettiä uudelleen, kuuluuko marihuanan olla Maailman antidoping-toimiston WADA:n kiellettyjen aineiden luettelossa. Coe on jo asettanut Athletics Integrity Unitin tutkimaan asiaa yhdessä WADA:n kanssa.

– Sen pitäisi olla. Se on järkevää. Mitään ei ole asetettu kivitauluihin. Sopeudumme ja arvioimme joskus uudelleen, mies kommentoi.

Richardson voitti USA:n olympiakarsinnan Oregonin Eugenessä huikealla esityksellä ja myös Coe oli paikalla. Muutaman päivän päästä Richardson antoi positiivisen testinäytteen marihuanasta, mikä mitätöi hänen tuloksensa ja esti hänen pääsynsä olympiajoukkueeseen.

Richardson sanoi, että hän oli polttanut marihuanaa pystyäkseen selviytymään äitinsä äskettäisestä kuolemasta, ja hyväksyi 30 päivän kilpailukiellon. Kielto päättyi tiistaina, joten hän olisi voinut kilpailla 4 x 100 metrin viestissä, mutta Yhdysvaltain joukkue ei valinnut häntä.

– Olen pahoillani hänen puolestaan, olemme menettäneet erinomaisen lahjakkuuden, Coe sanoi Richardsonista kolme päivää ennen Tokion kisojen yleisurheiluohjelman alkua.

Coe, itsekin kaksinkertainen olympiavoittaja 1500 metrin juoksussa, ymmärtää kuitenkin tuomion oikeellisuuden.

– En halua kuulostaa Joe Bideniltä, mutta säännöt ovat sääntöjä ja näin niitä on tulkittu, hän totesi.

Vuoden 2012 Lontoon olympialaisten jälkeen kynnys sille, mikä muodostaa positiivisen testin marihuanalle, lievennettiin. Tällä pyrittiin varmistamaan, että kilpailun sisäinen käyttö havaitaan ja että marihuanan polttaminen on kielletty ainakin päiviä ennen kilpailua.

Coen mukaan WADA:n sääntöä voidaan muuttaa uudelleen. WADA päivittää kiellettyjen luettelon vuosittain ja mahdollinen muutos voi olla voimassa kaudelle 2022.

– Ei ole kohtuuton hetki tarkistaa sitä. AIU tarkastelee tätä nykyisten olosuhteiden valossa, Coe päättää.

Lähde: AP News

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020