Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Kenialle kaksoisvoitto naisten olympiamaratonissa – Brigid Kosgei yllätettiin

Peres Jepchirchir voitti olympiamaratonin
AOP

Kenian Peres Jepchirchir on voittanut Tokion olympialaisten naisten maratonin. Kenialainen ylitti maaliviivan ajassa 2:27:20. Maailmanennätysnainen, Kenian Brigid Kosgei, jäi kisassa kakkoseksi. Pronssia otti Yhdysvaltain Molly Seidel.

Sapporossa järjestetyssä kisassa loppuratkaisua saatiin jännittää aivan viime minuutille asti, sillä kolme mitalistia tul maaliin 30 sekunnin sisällä. Huippuaikoja maratonilla ei nähty, mikä johtuu Japanin äärimmäisistä sääolosuhteista.

Jepchirchir ei kuulunut kisan suurimpiin voittajasuosikkeihin. 28-vuotias Jepchirchir on kaksinkertainen maailmanmestari puolimaratonilla, mutta kenialainen on näyttänyt vahvuutensa myös juoksun kuninkuusmatkalla voittamalla vuoden 2020 Valencian maratonin.

Kosgei on yksi maailman menestyneimpiä maratoonareita. Ensimmäisissä olympialaisissaan kisannut Kosgei oli kisan suurimpia suosikkeja, mutta joutui pettymään. Sekä Chicagon että Lontoon kaksinkertainen mestari jäi kullasta vain 16 sekuntia.

27-vuotias Seidel järjesti varsinaisen jättipaukun vasta kolmannessa maratonissaan. Hänestä tuli ensimmäinen yhdysvaltalaisnainen, joka voitti mitalin olympiamaratonissa sitten Deena Kastorin vuoden 2004 pronssin. Seidel on varsin uusi maratoonari, joka osallistui elämänsä ensimmäiseen maratoniin vasta vuoden 2020 Yhdysvaltain olympiakarsinnassa.

Kenia on dominoinut naisten olympiamaratonia koko 2000-luvun. Kenialaiset ovat ottaneet vähintään yhden mitalin jokaisista olympialaisista sitten Sydneyn ja vuoden 2000. Rion voittaja Jemima Sumgong jäi kuitenkin kiinni EPO:n käytöstä jo seuraavana vuonna.

Olympialaisten maratonit oli tarkoitus järjestää Tokiossa, mutta helteen vuoksi sekä miesten että naisten maratonit ja pikakävelyt siirrettiin leudompaan Sapporoon. Olosuhteet eivät Sapporossakaan olleet täydelliset, vaan naisten kisan alkua siirrettiin tunnilla lämmön vuoksi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020