Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Salibandyn pelaajamäärät ovat kääntyneet jyrkkään laskuun

salibandy
AOP

Suomen Salibandyliitto Ry julkaisi rekisteröityjen pelaajien lukumäärät seuroittain. Salibandyn pelipassin omistavia pelaajia oli heinäkuun 2021 lopussa 52 049.

Luvussa ovat mukana Suomen Salibandyliitto Ry:n pelipassin tai ryhmäpelipassin omistavat pelaajat. Aikuisia kokonaismäärästä on 29 055 ja alle 18-vuotiaita 22 994. Vuosi sitten kokonaisluku oli 61 109.

– Laskua on tullut reippaasti ja suurimpana syynä tähän on korona-pandemia. Haasteena ja tavoitteenamme on saada syystä tai toisesta salibandyn lopettaneita takaisin lajin pariin ja uusia harrastajia mukaan toimintaamme. Toimenpiteitä on jo aloitettukin, joista yhtenä Säbäkipinä-konseptin perustaminen. Se on merkittävä satsaus nuorimpiin ikäluokkiin, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta toteaa.

– On myös syytä mainita, että osa pudotuksesta selittyy laskutavan muutoksella. Vielä vuosi takaperin kokonaislukuun sisällytettiin liiton ja jäsenseurojen harrastamiin erilaisiin harrasteturnauksiin ja -sarjoihin osallistuneet, joita tästedes emme laske mukaan.

Jäsenseuroja Salibandyliitolla on yli 700. Kymmenen suurimman seuran osalta sijalukumuutoksia ei ole tullut vuoden 2020 lopun tilanteeseen. Suurin jäsenseura pelipassivertailussa on helsinkiläinen EräViikingit.

Suurimmat salibandyseurat pelipassien ja ryhmäpelipassien mukaan 31.7.2021:

1. EräViikingit 1 536 kpl
2. Esport Oilers 1 047 kpl
3. Oulun Floorball Club 1 015 kpl
4. O2-Jyväskylä 922 kpl
5. Päijät-Hämeen Salibandyseura 876 kpl
6. Westend Indians 839 kpl
7. Oulun Luistinseura 732 kpl
8. Salibandyseura Welhot 696 kpl
9. FBC Turku 652 kpl
10. Tikkurilan Tiikerit 599 kpl

Kaikkien seurojen luvut löytyvät täältä. Luvut perustuvat Suomisportista saataviin tietoihin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Salibandy