Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Suomi lähtee miesten salibandyn MM-kisoihin kulta mielessään

Suomi Ruotsi salibandy MM 4.12.2021
AOP

Suomen joukkue Sveitsin Zürichissä ja Winterthurissa 5.-13.11.2022 pelattaviin salibandyn miesten MM-kisoihin on nimetty. Suomi lähtee MM-areenalle kirkastamaan viime kisojen hopeaansa.

Suomen miesten salibandyn MM-joukkueeseen nimettiin kaksi maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa sekä kymmenen varapelaajaa, joista joukkuetta on loukkaantumisen sattuessa mahdollista täydentää.

Joukkueen keski-ikä on reilut 27 vuotta. MM-kisojen ensikertalaisia ovat Eemeli Akola, Aaro Astala, Jesperi Lindfors, Joona Rantala, Konsta Tykkyläinen ja joukkueen nuorin 22-vuotias maalivahti Oskari Fälden. Eniten maaotteluita, 100 kappaletta, vyöllään on Eemeli Salinilla ja nestorina puolustuksessa luutii 36-vuotias Janne Lamminen.

Suomen joukkueen runko rakentuu pitkälti viime vuoden Helsingin MM-kisoissa nähtyyn ryhmään, mutta kaiken kokenut päävalmentaja Petteri Nykky kertoo valmennustiimin valinneen viimeiset pelaajat myöhään eilisiltana.

– Viime vaiheessa tarkastelussa oli viisi pelaajaa, joista kolme otettiin mukaan. Kokonaisuutta on jälleen pyöritelty mahdollisimman monelta kantilta. Taitava ja kyvykäs joukkue on saatu jalkeille.

– Syksyn F-liigassa on annettu hyviä näyttöjä, mutta paljon vaakakupissa painoi syyskuun alun Euro Floorball Tourin pelit ja heinäkuussa pelattu World Games -tapahtuma. Muutoin voin sanoa tyytyväisenä, että vuosi vuodelta valinnat tulevat vaikeammaksi, kun urheilullisuus on mennyt eteenpäin.

Kokoonpanon laajuudelle on myös selvä syynsä.

– Jo 30 pelaajan listalle on paljon hyviä pelaajia tarjolla. Ja urheilullisuus pitää näkyäkin valinnoissa, kun siitä lähdetään että pelaamme kuusi ottelua yhdeksään päivään.

Normaalisti miesten MM-tapahtuma pelataan joka toinen vuosi, mutta korona-pandemian sysätessä vuoden 2020 MM-kisat vuodella eteenpäin, miehet pelaavat arvokisat nyt peräkkäisinä vuosina. Ja toinenkin poikkeus löytyy. Joulukuun sijaan MM-kisat on tällä kertaa kalenteroitu marraskuun alkupuolella.

– On se kokonaisprosessiin kieltämättä vaikuttanut ja laittanut miettimään turnaukseen lähestymistä hiukan uudella tavalla. Viime kisojen analysointi ja sen pohjalta tehdyt toimenpiteet on pitänyt tehdä ripeämmin. Esimerkiksi valmistava leiri pidetään nyt siten, että siirrymme sieltä suoraan kisoihin. Leirillä mietitään roolitukset ja viisikkovastuut kuntoon ja tehdään vastustajien analysointi.

Aiempina vuosina viimeistelyleirin jälkeen pelaajat ovat päässeet vielä muutamiksi päiviksi kotioloihin ennen MM-pelien alkua, mutta tällä kertaa reissu venyy kaikkinensa yli kahden viikon mittaiseksi.

MM-kisojen kenraaliharjoitus, syyskuun alussa pelattu neljän kärkimaan EFT-turnaus Sveitsissä oli tasaisin miesmuistiin, kun vain yksi ottelu päättyi voittoon varsinaisella peliajalla. Suomi tuli lopulta toiseksi kahdella voitolla Tšekin jälkeen ja Ruotsi sai tyytyä nelossijaan.

– EFT:n perusteella on todella mielenkiintoinen MM-turnaus tulossa ja kyllä me valmiina ollaan.

Suomen kokoonpano MM-kisoissa

Maalivahdit

Oskari Fälden, TPS
Lassi Toriseva, Classic

Kenttäpelaajat

Eemeli Akola, Classic
Aaro Astala, Esport Oilers
Oskari Heikkilä, Classic
Sami Johansson, Classic
Miko Kailiala, TPS
Justus Kainulainen, Esport Oilers
Janne Lamminen, Classic
Ville Lastikka, Classic
Otto Lehkosuo, Floorball Köniz (SUI)
Mikko Leikkanen, Classic
Jesperi Lindfors, Esport Oilers
Joonas Pylsy, SV Wiler-Ersigen (SUI)
Joona Rantala, Nokian KrP
Eemeli Salin, Classic
Nico Salo, Classic
Eetu Sikkinen, Classic
Lauri Stenfors, TPS
Konsta Tykkyläinen, Classic

Kotiin jäävät varapelaajat

Maalivahdit

Joonas Kaltiainen, Esport Oilers
Santtu Pohjonen, LASB
Santtu Strandberg, Växjö Vipers (SWE)

Kenttäpelaajat

Juuso Ahola, Nokian KrP
Jonne Junkkarinen, Happee
Peter Kotilainen, SPV
Mikko Laakso, Nokian KrP
Jere Niemelä, TPS
Eemil Ukkonen, Nokian KrP
Matias Veikkola, Esport Oilers

Taustatiimi

Petteri Nykky, päävalmentaja
Samu Kuitunen, valmentaja
Juha Jäntti, valmentaja
Henri Toivoniemi, maalivahtivalmentaja
Ari Haapalainen, huoltaja-hieroja
Aleksi Öhman, huoltaja-fysio
Kimmo Nurminen, team manager

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Salibandy