Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Suomen korkeushypyn olympiaedustaja Ella Junnila korostaa vastuullisuutta urheilussa

Ella Junnila korkeushyppy
AOP

Urheilupiireissä on vellonut viime aikoina taas keskustelua arvoista ja vastuullisuudesta. Vastikään NFL-pelaaja tuli kaapista ulos ensimmäisenä kyseisen sarjan aktiivipelaajana ja Saksan jalkapallomaajoukkue aiheutti kohun miesten EM-kisoissa, kun joukkue käytti sateenkaaren väristä kapteenin nauhaa ja sai UEFA:lta moitteet. Aiheet ovat synnyttäneet keskustelua moneen suuntaan.

Suomea Tokion olympiakisoissa edustava Ella Junnila on nyt julkaissut oman näkemyksensä aiheesta Olympiakomitean tiedotteessa. 22-vuotias tamperelaisnainen on vahvasti yksilön- ja mielipiteen ilmaisuvapauden kannattaja.

– Kannatan mielipiteen vapautta urheilijoille, myös kilpailutilanteessa. Mielipiteenilmaisu ei kuitenkaan saa häiritä kanssa kilpailijoita ja heidän keskittymistään suoritukseen. Sateenkaaren väriset kynnet tai sukat eivät häiritse kanssakilpailijoita, mutta ovat urheilijan itsemääräämisoikeuteen kuuluvia asioita. Tässäkin mielestäni kaikilla pitää olla oikeus myös keskittyä pelkästään kilpailutilanteeseen ilman, että sitä kyseenalaistetaan.

– Mielipiteensä voi ilmaista näkyvästi niin, että se ei häiritse toisten kilpailusuorituksia, eikä muutoinkaan häiritse tai vahingoita ketään. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta on mielestäni Meksikon Olympialaisissa vuonna 1968 miesten 200 m palkintojenjaossa Tommie Smithin ja John Carlosin näkyvä mielipiteenilmaisu palkintokorokkeella, Junnila toteaa painokkaasti.

Junnila ei halua urheilun ja politiikan sekoittuvan liikaa toisiinsa. Urheilijat voivat kuitenkin halutessaan olla vaikuttajia.

– Urheilijat ovat ei-poliittisia henkilöitä, mutta voivat halutessaan olla vaikuttajia, ja se on hyvä asia. Samalla haluan korostaa myös sitä, ettei urheilijoita voi pakottaa yhteiskunnallisiksi toimioiksi, jos he eivät sitä itse halua, ihan niin kuin ei voi ketään muutakaan, Junnila toteaa.

Junnila itse toteuttaa omia arvojaan jokapäiväisessä elämässään.

– Minulle on selvää, että ajattelen arvokysymyksiä. Minulla on henkilökohtaisia arvoja, joiden mukaan pyrin elämään. Lisäksi minulle on tärkeää, että pystyn seisomaan yhteistyökumppaneideni arvojen takana, nainen kertoo.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020