Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Iso-Britannian olympiajoukkueessa haasteita koronatoimien kanssa

Andy Anson toimitusjohtaja BOA

Iso-Britannian olympiakomitean BOA:n toimitusjohtaja Andy Anson kertoo, että reilusti yli 90 prosenttia Iso-Britannian olympiajoukkueesta ehditään rokottaa kahteen kertaan ennen Tokion kesäolympialaisia. Jäljelle jääneet ovat kuitenkin sellaisia urheilijoita, jotka eivät aio ottaa rokotetta lainkaan ja tämä aiheuttaa huolia.

Iso-Britannian olympiakomitean BOA:n toimitusjohtaja Andy Anson kertoo, että he yrittävät vakuuttaa viimeisetkin urheilijat siitä, että rokotteen ottaminen kannattaa.

– Yritämme saada heidät vakuuttamaan siitä, että se on oikea asia. Ihmisillä on oikeus valita, ja meidän on kunnioitettava sitä. Mutta se ei välttämättä ole niin hyödyllistä, Anson toteaa.

BOA on järjestänyt laajan rokotuskampanjan, jolla on pyritty tavoittamaan kaikki mahdolliset urheilijat. Tavoitusaste on Ansonin mukaan hyvä, vaikka kaikkia ei olekaan pystytty tavoittamaan.

– Joidenkin urheilijoiden kanssa, jotka ovat matkustaneet ympäri mannerta, on ollut vaikeuksia. Olen melko varma, että melkein kaikilla on ainakin yksi annos. Yritämme edelleen viimeiseen hetkeen asti.

Anson myöntää, että olympialaisten kisakylä on yksi kisojen haastavimmista toimintaympäristöistä. Suhteellisen pienellä alueella parveilee kuitenkin noin 18 000 urheilijaa ja heidän taustajoukkonsa sekä kisajärjestäjiä.

– Otamme käyttöön erittäin tiukat protokollat ​​yhdessä järjestäjien kanssa varmistaaksemme, että noudatamme mahdollisimman täydellisesti eristämisen, etäisyyden ja vain omien puolikuplien pitämistä.

Kisakylän ruokailutilat ovat yksi haastavimmista ympäristöistä.

– Syömme yhdessä – emme sekoitu kylässä niin kuin ihmiset normaalisti tekisivät, joten se on vaikea asia. Mutta olemme varmoja, että meillä on tarpeeksi ihmisiä ympärillä lääketieteellisestä näkökulmasta varmistaaksemme, että ympäristö on mahdollisimman turvallinen.

Korona on iskenyt jo olympialaisiin – miten sitä vastaan taistellaan?

Olympialaisissa on sattunut jo ensimmäiset korona-tapaukset, kun kaksi Ugandan joukkueen jäsentä antoi positiiviset näytteet. Ansonkin myöntää, että tapauksia tulee varmasti olemaan lisää.

– Olisin hieman naiivi, jos sanoisin, ettei niitä tule olemaan. Meidän on varauduttava tapauksiin, ennakoimme ne ja kun tapauksia on, hoidamme ne oikein. Mutta on selvästi olemassa riski, että ihmiset saavat positiivisen tuloksen.

Iso-Britannia joutui aiemmin kesällä Japanin punaiselle listalle, koska maan koronan delta-variantin tartuntamäärät lähtivät nousuun. Anson kertoo, että tilanne meinasi käydä rumaksi, mutta siihen löydettiin onneksi ratkaisu. Alkuperäinen ratkaisu olisi ollut Iso-Britannian joukkueen kuuden päivän karanteeni Japaniin saavuttaessa.

– Otimme yhteyttä Kansainväliseen olympiakomiteaan KOK:hon ja sanoimme, että se olisi täysin epäoikeudenmukaista. He tunnustivat sen heti. He keksivät tämän suunnitelman joukkueellemme, jossa emme voi kolme päivää saapumisen jälkeen treenata tai tavata muiden maiden urheilijoiden kanssa. Mutta se on ok, koska valtaosa urheilijoistamme menee valmisteluleirille missä on oma ympäristömme.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020