Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Tokio 2020

Valtava pettymys Nooralotta Nezirille – Kausi ohi ja olympiaunelma murskana

Nooralotta Neziri
AOP

Suomen kirkkaimpiin yleisurheilutähtiin kuuluva Nooralotta Neziri joutui valtavaksi pettymyksekseen ilmoittamaan maanantaina jättävänsä Tokion Olympialaiset välistä. Syynä kisojen peruuntumiselle on harjoituksissa viime viikolla sattunut lihasrevähtymä.

Neziri kommentoi tilannetta pettyneenä Suomen urheiluliiton tiedotteessa. ”Se tuli kesken aitajuoksuharjoituksen. Magneettikuvan perusteella revähdys on pieni. Kokeilin lauantaina, että miltä jalka tuntuu, mutta se nappasi heti uudestaan kiinni.”

Neziri oli todennut yhteistuumin valmentajansa Petteri Jousteen kanssa, ettei puolikuntoisena kannata Tokioon lähteä kisaamaan – riskinä olisi, että revähdys saattaisi pahentua entisestään. Neziri ei myöskään näe järkeä lähteä kisaamaan, ellei pysty täydessä kunnossa finaalipaikasta tosissaan taistelemaan.

Takareiden lihasrevähdys saattaa mahdollisesti olla seurausta aiemmin keväällä sattuneesta selän rasitusmurtumasta. Lihasrevähtymä keskeyttää samalla Nezirin kauden.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Neziri on juossut kovaa kautta, joten olympiaunelman murskaantuminen on luonnollisesti valtava pettymys urheilijalle. Selkävammasta toivuttuaan Neziri avasi kilpailukautensa reilu viikko sitten Vaasassa. Neziri kellotti tuolloin 100m aidoista ajan 13,11, joka oli Tokiota ajatellenkin lupaava. Talvella hallissa Neziri juoksi 60 metrin aidoissa Suomenennätysajan 7,91.

”Vähän ennen Vaasan kilpailua alkoi näyttää hyvältä. Kilpailustakin jäi tunne, että kunto kohenee ja ollaan menossa Tokioon, mutta viime viikon maanantain harjoituksessa keho sanoi sopimuksen irti.”

”Muistan, että sanoin haastattelussa jo yhdeksän vuotta sitten, että olympiakisat 2020 on minun päätavoitteeni. Tämä on minun urani suurin takaisku varsinkin tuollaisen hallikauden jälkeen. Kaksi päivää sitä itkin, mutta ei auta. Pettymys on nieltävä.”

28-vuotiaan Nezirin selkeänä tavoitteena on kuitenkin edelleen arvokisamitalli ja sitä kohden Neziri lähteekin työskentelemään. Ensin edessä on kuitenkin toipuminen vammasta sekä kuntoutuminen. Myös Nezirin pitkään sivussa pitänyt vanha selkävamma tutkitaan perusteellisesti uudestaan. Henkiset kolhut tulee myös rauhassa parannella.

”Omalle mielelle tämä on ollut kaikkein raskainta. Tein kuitenkin todella kovan työn, että pääsin selkävaivojen jälkeen kilpailukuntoon.”

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020