Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Ruotsissa poltettiin jälleen päreet olympialaisissa – Tällä kertaa naisten pituushyppyfinaalista

Khaddi Sagnia pituushyppy Ruotsi
AOP

Ruotsin olympiajoukkueen yleisurheilujoukkue koki kärsineensä vääryyttä naisten pituushypyn finaalissa. Joukkueen mukaan Khaddi Sagnia tippui loppukierroksilta tuomarivirheen vuoksi.

Ruotsin pituushyppääjä Khaddi Sagnia sijoittui naisten olympiafinaalissa yhdeksänneksi ja pääsi tekemään vain kolme hyppyä, koska finaalin kolmelle viimeiselle kierrokselle pääsi vain kahdeksan parasta hyppääjää. Ruotsi jätti kuitenkin heti protestin, koska heidän mielestään australialainen Brooke Stratton oli astunut yli 6.83 metriä kantaneen hyppynsä.

Ruotsalaisasiantuntija Peter Häggström ihmetteli tilannetta Discovery+:n lähetyksessä.

– Minusta se näyttää epäilyttävästi yliastutulta. Erittäin epäilyttävä yliastuminen, mies kommentoi.

Hidastusten näkemisen jälkeen mies oli asiasta varma.

– Mielestäni se on selvä yliastuminen.

Stratton sai kuitenkin valkoisen lipun paikan päällä olevilta tuomareilta ja TV-lähetyksen grafiikan mukaan hän oli 0,3 senttimetriä oikealla puolella.

Häggströmin oli kuitenkin vaikea hyväksyä tuomiota. Hän selitti, että tällä hetkellä ei käytetä mitään teknistä ratkaisua sen määrittämiseksi, yliastutaanko hyppy vai ei. Tuomareiden on tehtävä päätöksensä sen perusteella, mitä he näkevät paljaalla silmällä.

– Se on niin mielivaltaista. On olemassa digitaalisia ratkaisuja, jotka voivat korjata tämän. Tenniksessä heillä on Hawk-Eye, jossa näetään tarkalleen, mihin pallo osui. Yleisurheilu pysyy jonkinlaisessa amatöörisuossa, kun kyse on näistä asioista.

– Emme voi istua täällä vuonna 2021 ja saada tällaista epävarmuutta sellaisesta asiasta kuin yliastuminen. Jos joku istuu siellä valkoisen ja punaisen lipun kanssa vuonna 2021, on kivikausi, Häggström tylytti.

Ruotsin olympiajoukkueen lehdistöpäällikkö Hillevi Thor kertoi, että protestista ei ollut hyötyä.

– Esitimme protestin Strattonin kolmatta hyppyä vastaan. Uusia videoarvioita tehtiin, mutta hyppy pysyi hyväksyttynä, Thor kertoi.

Sagnia kommentoi kisan jälkeen tilannetta.

– Keskityin omaan tekemiseeni. Kun näin, että olin yhdeksännellä sijalla, en ajatellut, että minun on ehkä hyppättävä pidemmälle. He tuomitsivat kuten he tuomitsivat, ja minun on luotettava siihen. Kyllä, se näyttää yliastutulta. Mutta mitä tehdä? Voin vain jatkaa miten he sanovat.

Stratton sai tietää protestista ensi kertaa mixed zonella.

– En edes kuullut siitä. Jumalani. Mutta minun ei ole arvioitava sitä, Stratton tyytyi toteamaan.

Huolimatta siitä, että hyppyjä oli vain kolme, Sagnia on tyytyväinen tulokseensa. Tänä keväänä hänellä oli vammoja, joiden vuoksi hän ei kyennyt valmistautumaan optimaalisesti.

– Minusta tuntuu, että pituudet ovat minussa, mutta tämä on luultavasti seurausta siitä, ettei minulla ole ollut täydellistä valmistautumista, sanoisin. Pääsen uudelleen finaaliin ja lyön monia.

– Tiedän kykyni. Jos saan hyvän valmistautumisen ilman mitään häiritsevää, voisin olla siellä. Mutta näin se joskus on. Sinun on oltava onnellinen siitä, mitä olet tehnyt, ruotsalainen päätti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tokio 2020