Seuraa meitä:

Tokio 2020

Valkovenäläisjuoksijan tapauksesta julki karuja tietoja – Läheisiä uhkailtiin, yleisurheiluliiton pomo haukkui

Krystsina Tsimanouskaya pikajuoksu Valko-Venäjä
AOP

Kuten aiemmin kerroimme, valkovenäläisjuoksija Krystsina Tsimanouskaya joutui epäasiallisen kohtelun kohteeksi maansa olympiajoukkueen taholta Tokiossa. Nyt on selvinnyt, että myös naisen lähipiiriä on uhkailtu.

Valko-Venäjän olympiajoukkueen johto yritti laittaa Krystsina Tsimanouskayan väkisin kotimatkalle Tokion olympialaisista, kun nainen oli arvostellut kovasanaisesti olympiajoukkueen johtoa 4 x 400 metrin viestin juoksijavalinnoista, joihin Tsimanouskayakin kuului vasten tahtoaan.

Tsimanouskaya onnistui pakenemaan maanmiestensä käsistä Tokion Hanedan lentokentällä, kun hän sai apua japanilaisviranomaisilta ja kun uutiset naisen ahdingosta levisivät, usea maa tarjosi välitöntä apuaan ja turvapaikkaa. Lopulta Tsimanouskaya tarttui Puolan tarjoukseen ja on nyt turvassa Puolan Japanin suurlähetystössä Tokiossa. Hänen on määrä lentää Puolaan keskiviikkona.

Uutistoimisto Reuters kertoi, että Tsimanouskayan aviomies Arseni Zhdanevich pakeni maanantaina Valko-Venäjältä Ukrainan Kiovaan parin lasten kanssa ennen kuin presidentti Aljaksandr Lukašenkan turvallisuusjoukot ehtivät pidättää hänet ja lapset. Zhdanevichin on tarkoitus matkustaa Kiovasta Varsovaan vaimonsa luokse.

Lukašenkan joukot ryntäsivät maanantaina myös Tsimanouskayan äidin kotiin. He kertoivat äidille, että ulkomaalainen tiedustelupalvelu oli värvännyt hänen tyttärensä ja että tämän piti palata heti kotiin.

Kansainvälinen olympiakomitea IOC on vaatinut Valko-Venäjän olympiakomitealta täydellisen selvityksen Tsimanouskayan tapauksesta.

Valko-Venäjän yleisurheiluliiton johtajalta, huippumoukarinheittäjä Ivan Tsih’anilta, ei jakanut myötätuntoa Tsimanouskayalle.

- Hän ei ollut valmis antamaan olkapäätä vaikeana hetkenä viestissä toinen toiselle, ja minusta se ei ollut arvokkaasti tehty. Vaikeina aikoina meidän täytyy auttaa toinen toisiamme, ja erityisesti olympialaisten aikana, Tsih’an tylytti.

- Mutta tämä on hänen valintansa, häntä ei pidä tuomita. Häntä pitää ymmärtää, mies naljaili.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Tokio 2020